Polițist din Argeș arestat! A primit bani pentru a ajuta o femeie să ia permisul de conducere

de | 14.10.2022 14:41 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

Un agent de poliție din județul Argeș a fost arestat pentru trafic de influență și cumpărare de influență. Potrivit surselor noastre, este vorba despre un șef de post de Poliție, și anume Alexandru Ionuț Chițu, din Curtea de Argeș, iar conform informatiilor din ultima sa declarație de avere, agentul figurează ca șef la Postul de Poliție Cicănești.

Potrivit cercetărilor, în cursul anului 2022, polițistul ar fi pretins și primit suma de 3.000 lei de la un bărbat. Agentul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș (Serviciul Permise) pentru a-i convinge pe aceștia să o ajute pe soția bărbatului să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, instanța a decis să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

Agentul de poliție a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, unde, după desfăşurarea unor noi acte procedurale, s-a dispus faţă de acesta punerea în mişcare a acţiunii penale, iar procurorul de caz a emis ordonanță de reținere față de acesta, pe o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de 14.10.2022, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând faţă de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile”, transmit oamenii legii.

Dosarul penal s-a aflat pe rolul pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, iar pe parcursul cercetărilor, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș a beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești și al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Poliția Argeș, precizări despre agresiunea din cartierul Nord

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: