anchetaonline.ro

Polițiștii argeșeni au desfășurat activități de prevenire în cadrul școlilor!

de | 27.09.2023 11:46 | Știri, Eveniment

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat, în cursul zilei de 26 septembrie, activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială „Negru Vodă” și Școala Gimnazială „Ion Pillat”, ambele din municipiul Pitești.

Aceștia au prezentat în cadrul activităților aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.

Mai mult de atât, au fost prezentate și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

La activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară au participat aproximativ 70 de persoane.
ipj - Polițiștii argeșeni au desfășurat activități de prevenire în cadrul școlilor!

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta școlii, cu scopul siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, dar și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, ocazie cu care un minor a fost depistat consumând produse din tutun.
ipj arges - Polițiștii argeșeni au desfășurat activități de prevenire în cadrul școlilor!

Și polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Pitești.
Cu ocazia acestei activități, polițiștii au dezbătut următoarele teme:

– „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);

– „Prevenirea traficului de fiinţe umane in rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;

– „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, – jocurile online și lumea virtuală, ”roblox” – pericolul real din mediul virtual;

– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ” – forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale); – caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), – participanți (agresor, victimă, spectatorul/martorul), – efecte;
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

La activitate au participat peste 120 de persoane.

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate preventivă cu elevii Liceului „Iulia Zamfirescu” DIN Mioveni.

În cadrul activităților, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

La activitate au participat peste 250 de elevi.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O femeie a fost reținută după ce a furat o mașină și a condus deși era beată și drogată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: