Polițiștii argeșeni au efectuat qctivitățile prevenitv-educative în școlile din județ!

de | 10.11.2023 14:41 | Știri, Eveniment

Polițiștii argeșeni au continuat, în cursul zilei de joi, 9 noiembrie, activitățile prevenitv-educative în școli, unde au fost prezenți aproximativ 300 de elevi, alături de profesori.

Totodată, polițiștii compartimentului de prevenire au desfășurat activități, având aproape 100 de persoane cu care au intrat în contact, astfel că numărul total al beneficiarilor din cursul zilei a ajuns la 415 persoane.

Astfel, aceștia au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială „Marin Preda” din municipiul Pitești, precum și la Școala Gimnazială Poienarii de Muscel.

Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, precum și pentru prevenirea și depistarea faptelor de consum și trafic de droguri, respectiv prevenirea și depistarea faptelor de natură contravențională prevăzute de Legea nr. 61/1991.

Polițiștii au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor.

Totodată, au fost făcute mențiuni cu privire la răspunderea contravențională și penală a minorilor, precum și cu privire la efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv.

La activități au participat 126 de elevi și 12 cadre didactice.

Polițiștii de Ordine Publică din cadrul Poliției Orașului Costești au desfășurat, tot joi, activități educativ-preventive cu elevi și cadre didactice din cadrul Liceului Teoretic Costești.

Polițiștii au prezentat aspecte referitoare la faptele antisociale săvârșite în mediul școlar, ocazie cu care au fost abordate teme precum prevenirea și reducerea faptelor de violență verbal, fizică, psihologică – bullying, emoțională, socială, sexuală, cibernetică în rândul tinerilor, prevenirea consumului de alcool, droguri și alte substanțe psihoactive în rândul copiilor și tinerilor, prevenirea faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, precum și prevenirea faptelor de violare a vieții private și pornografie infantilă în mediul școlar.

La activități au fost prezenți 100 de elevi și 12 cadre didactice.

De asemenea, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat, tot ieri, 9 noiembrie, o activitate de prevenire la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” din municipiul Pitești, cu elevi de clasa a VII-a.

Cu ocazia acestei activități, au fost dezbătute teme privind :

– „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală);

– „Prevenirea traficului de fiinţe umane în rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;

– „Siguranţa pe Internet” – conştientizarea modului în care este utilizat Internetul, descrierea pericolelor Internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, jocurile online și lumea virtuală, ,,roblox” – pericolul real din mediul virtual;

– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ”: forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale ); caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe); participanti (agresor, victimă, spectatorul/martorul); efecte.

Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme cu care se confruntă elevii.

La activități au participat 26 de elevi și un cadru didactic.

foto descriptiv olt-alert.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un șofer de 20 de ani, care conducea cu 227 km/h, a fost oprit cu focuri de armă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole