anchetaonline.ro

Polițiștii argeșeni au intervenit la 296 de solicitări în această minivacanță!

de | 06.06.2023 17:23 | Știri, Eveniment, Județean

280 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost, zilnic, la datorie, pentru ca cetățenii aflați pe raza județului nostru să nu aibă parte de evenimente neplăcute în minivacanța prilejuită Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor.

Polițiștii din Argeș au organizat și efectuat, în perioada 01-05 iunie, peste 60 de acțiuni, la nivelul județului, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Astfel, organele oficiale au intervenit la 296 de solicitări ale cetăţenilor, 274 dintre acestea fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În perioada respectivă, au fost sesizate 53 de fapte penale, 25 dintre acestea fiind infracţiuni contra persoanei și au fost aplicate 1.387 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 269.882 de lei.

Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente deosebite în timpul manifestărilor publice.

Polițiștii rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor la normele rutiere constatate, au fost aplicate 1.103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei, 279 dintre acestea, în valoare de 35.730 de lei, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.

Polițiștii din cadrul structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 77 de permise de conducere și au fost retrase 46 de certificate de înmatriculare.Â

Dintre permisele de conducere reținute, 34 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea.

De asemenea, aceștia au reținut 8 permise de conducere, ca urmare a conducerii sub influența alcoolului, cu valori de până la limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, alături de polițiștii Secției 1 Poliție Pitești și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, au intensificat activitățile informativ-preventive, în special în zonele cu aglomerări de persoane.

Polițiști argeșeni urmează să fie, în continuare, la datorie, atât prin desfășurarea de activități în domeniile curente de activitate, cât și în vederea asigurării de măsuri specifice la evenimentele publice.

 

Foto Observatornews.ro

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Accident rutier cu două mașini în Smeura!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: