Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță deschiderea expoziției dedicată Maestrului Petru LUCACI

de | 06.06.2023 16:55 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle, Pitești

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea deschide o nouă expoziție realizată de Maestrul Petru LUCACI , în perioada 8 Iunie  – 31 Iulie 2023, curatoriata de Prof. Univ. Dr. Ruxandra Demetrescu, critic și istoric de artă.

Invitatie vernisaj expoziție

Deschiderea expoziției dedicată Maestrului Petru LUCACI are loc începând cu data de 8 Iunie 2023.

,,Disembodying the Body” prezintă publicului, în cadrul expoziției organizate de Fundația Ilfoveanu & Badea, ultimul proiect artistic al lui Petru Lucaci, personalitate marcantă a culturii vizuale contemporane: pictor, profesor la Universitatea Națională de Arte din București, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

După cum sugerează titlul, artistul revizitează și dezvoltă un moment distinct al activității sale, focalizat asupra corpului uman, materializat în mai multe cicluri și semnificativ pentru aspirația de a realiza un proiect colaborativ de cercetare artistică. Așa cum mărturisea într-un text publicat în 2016, “atitudinea față de corpurile noastre este una dual ambiguă: suntem pasivi/receptivi la cerințele societății față de ce trebuie să facă, sau, din contră, avem o atitudine reflexivă, critică, intervenim activ asupra corpurilor, afirmând sau infirmând cu bună știință, asumat, convenții și norme sociale și culturale”, amintind de “corpul suport, reconstituit din imagini proiectate pe corp, suport pentru un exerciţiu de limbaj plastic”, a declarat criticul de arta si curatorul expozitiei Ruxandra Demetrescu.

Organizatorii expoziției mai transmit faptul că în actualul ciclu, Petru Lucaci tratează corpul „printr-un proces de fragmentare drastică, conjugată cu tehnica mentajului în asamblări/permutări plastice, materializate într-o serie de tablouri (de aceeași dimensiune) dispuse în compoziții având potențialul de a-și modifica la nesfârșit configurarea vizuală și semnificația.”

De precizat că vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 iunie 2023, începând cu ora 18:00 în prezenta Maestrului Petru Lucaci si a criticului și istoricului de artă Ruxandra Demetrescu

Programul de vizită al Fundației este :

  • luni – vineri: 10:00 – 19:00
  • sâmbătă : 10:00 – 17:00

Adresa: str. Armand Călinescu , Nr. 2 , Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Teatru pentru copii „Amintiri din copilărie” la Ștefănești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Ultimele articole