Polițiștii argeșeni, la datorie în minivacanță! Au dat mii de amenzi și au reținut 150 de permise

de | 07.05.2024 19:53 | Județean, Importante, Lifestyle

Pentru ca perioada minivacanței și sărbătoarea Sfintelor Paști să se desfășoare în siguranță, zilnic, aproape 350 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost la datorie.

Astfel, în perioada 30 aprilie – 6 mai, oamenii legii au legitimat 7.504 persoane, au efectuat 304 filtre rutiere, au verificat 5.403 autovehicule și au testat   2.654 de șoferi.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 2.672 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 530.000 de lei. De asemenea, ei au reținut 150 de permise de conducere și au retras 127 de certificate de înmatriculare.  Dintre permisele de conducere reținute, 49 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei legale, iar 25 pentru alcool.

Dintre permisele de conducere reținute, 49 au fost ca urmare a depășirii cu mai mult de 50 de km/h a vitezei legale de pe sectorul de drum
pe care a fost constatată abaterea, iar 25 ca urmare a consumului de alcool, în limite care implică răspunderea de natură contravențională.”, transmite IPJ Argeș

Potrivit IPJ Argeș, dintre abaterile la regimul rutier constatate, peste 500 au fost depășiri ale regimului legal de viteză.

Tot în această minivacanță, trei persoane au fost prinse conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, iar alte patru conduceau fără să dețină permis.

Din păcate, în cele 7 zile au avut loc 95 de evenimente rutiere pe raza județului Argeș, dintre care 20 de accidente au fost cu victime, iar doi tineri și-au pierdut viața în Joia Mare.

Foto descriptiv Facebook Poliția Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr din Căteasca prins băut la volan! Nu avea nici permis de conducere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole