Doliu în lumea teatrului românesc! A murit actorul Ion Gheorghe Arcudeanu

de | 07.05.2024 20:44 | Național, Eveniment

Este doliu în lumea teatrului pentru copii, după ce actorul Ion Gheorghe Arcudeanu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

Anunțul trist a fost făcut chiar de Teatrul Ion Creangă pe pagina de Facebook.

Teatrul Ion Creangă anunță cu durere dispariția actorului Ion Gheorghe Arcudeanu.
Timpul are și el răbdarea lui; oricât de mult am vrea să îl eludăm, în final, inevitabilul se va produce. Chiar dacă momentul este unul dificil pentru familie și colegi deopotrivă, am vrea să ne amintim de Ion Gheorghe Arcudeanu așa cum era el tot timpul, vesel, binevoitor și întotdeauna pregătit să glumească”, au scris reprezentații teatrului pe Facebook

Trupul neînsufleţit al actorului este depus la Capela Cimitirului Sfânta Vineri, unde i se poate aduce un ultim omagiu. El va fi înmormântat mâine, 8 mai, ora 15:00.

Ion Gheorghe Arcudeanu a interpretat peste 50 de roluri pe scenă Teatrului Ion Creangă, lăsându-și amprenta în numeroase spectacole ce au fermecat zeci de generații de copii.

Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără Ieremia din ,,Toate pînzele sus’’, Păcală în ,,Snoave cu măști’’, Geppeto în ,,Pinocchio’’, Crainicul în ,,Războiul bucatelor’’, Iepurele de martie în ,,Alice în Țara Minunilor’’, Învățătorul în ,,Amintiri din copilărie’’, Roșu Împărat în ,,Harap Alb’’.

Foto Facebook Teatrul Ion Creangă
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Gheorghe Arcudeanu

Ultimele articole