anchetaonline.ro

Polițiștii de la Antidrog fac controale în trenurile estivale! Mai mulți tineri din Argeș au fost prinși!

de | 08.07.2022 12:06 | Știri, Eveniment, Județean

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de droguri.

Având în vedere perioada vacanței de vară, a concediilor și a numeroaselor manifestări cultural-artistice ce implică prezența unui număr mare de tineri, polițiștii argeșeni continuă seria acțiunilor de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.
Astfel, permanent, polițiștii rutieri argeșeni verifică conducătorii auto cu privire la consumul de alcool sau al substanțelor cu efect psihoactiv și sunt organizate o serie de acțiuni de prevenire și pentru depistarea celor care dețin substanțe interzise.


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului au depistat, în
cursul serii de ieri, 7 iulie, un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Câmpulung. Acesta conducea un autoturism în urma consumului de substanțe psihoactive, care a fost indicat pozitiv de către aparatul Drugtest.
Astfel, tânărului i-a fost făcut un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

tren antidrog - Polițiștii de la Antidrog fac controale în trenurile estivale! Mai mulți tineri din Argeș au fost prinși!


De asemenea, în noaptea de 07 spre 08 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș – Serviciul Antridrog, au desfășurat o acțiune de amploare,
atât în trenurile de călători, cât și în stațiile de cale ferată, cu scopul prevenirii consumului și deținerii de substanțe interzise.
Astfel, organele oficiale au desfășurat aceste acțiuni în trenurile estivale, având în vedere că, în această perioadă, se desfășoară Festivalul Neversea în județul Constanța, une participă foarte mulți tineri.
În cursul nopții de azi, au fost verificate două trenuri estivale, în urma cărora au fost legitimate 16 persoane și controlate tot atâtea bagaje.
În urma verificărilor, organele legii au depistat, într-unul dintre trenurile estivale, un tânăr de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, asupra căruia, polițiștii au găsit două pliculețe ce conțineau o substanță de culoare albă, susceptibilă a fi droguri de risc.

Astfel, pliculețele în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea de droguri de risc, conform Legii 143/2000.

tren - Polițiștii de la Antidrog fac controale în trenurile estivale! Mai mulți tineri din Argeș au fost prinși!

 

O importanță deosebită acordăm și activităților preventive, astfel că, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți în mai multe centre comerciale din Pitești, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool.
Tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul, fiind diseminate o serie de materiale informative.
De asemenea, polițiștii de la ,,prevenire” vor fi prezenți printre tineri, cu sfaturi prețioase, cu ocazia manifestărilor cultural-artistice din acest sfârșit de săptămână.”, anunță IPJ Argeș.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Circulația pe podul peste râul Argeș este restricționată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: