Polițiștii de penitenciare, în grevă japoneză!

de | 07.08.2023 08:55 | Știri, Eveniment, Național

Curtea Constituțională a terminat de analizat modificările aduse legii pensiilor militare, iar deciziile, anunțate la începutul lunii august, nu sunt pe placul militarilor și polițiștilor.

Nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate de coaliția de guvernare, polițiștii de penitenciare amenință cu protestul.

Mai exact, măsurile de austeritate constau în: reducerea cu 30% a posturilor vacante, desființarea funcțiilor de șef birou din instituțiile publice, acordarea voucherelor de vacanță doar salariaților cu venituri brute de maxim 10.000 lei.

Ei susțin că vor ieși în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile.

Astfel, astăzi, 7 august, polițiștii de penitenciare își vor desfășura activitatea purtând banderole albe pe braț, ca o prim- formă de protest, urmând ca mâine, 8 august, ei să refuze să intre în serviciu câteva ore.

Potrivit unui comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, miercuri, 16 august, începând cu ora 12.00, ei vor merge în fața sediului PNL, iar joi, 17 august, la cei de la PSD pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate anunțate de coaliția de guvernare.

Miercuri, 16.08.2023, începând cu ora 12:00, polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) protestează în fața sediului Partidului Național Liberal (PNL), iar joi, 17.08.2023, la aceeași oră, în fața sediului Partidului Social Democrat (PSD).

Polițiștii de penitenciare sunt revoltați de măsurile de austeritate anunțate de liderii coaliției de guvernare: „bugetarul de lux”, Nicolae CIUCĂ și „prim-ministrul austerității”, Marcel CIOLACU. Măsurile de austeritate constau în: reducerea cu 30% a posturilor vacante, desființarea funcțiilor de șef birou din instituțiile publice, acordarea voucherelor de vacanță doar salariaților cu venituri brute de maxim 10.000 lei”, se arata în comunicatul FSANP

Sindicaliștii susțin că aceste măsuri duc la distrugerea sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) transmite partidelor PSD și PNL să renunțe la măsurile de austeritate aparent benefice societății și să gândească rațional că distrugerea sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională nu este de folos decât infractorilor.”, adaugă reprezentanții FSANP

sursă foto cotidianul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

CRBL a fost implicat într-un accident cu motocicleta! A intrat pe contrasens și s-a izbit de o autoutilitară!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FSANP

Ultimele articole