Cătălin Gherzan: ”Diplomația este un lucru greu de înfăptuit atunci când sunt destul de mulți nepricepuți sau simpli vânzători de țară!”

de | 07.08.2023 07:38 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Politic

Problema aderării României și a Bulgariei la spațiul Schengen a fost pusă din nou pe tapet de către oficialii austrieci. Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a venit cu o serie de cifre legate de migrație și cereri de azil. În opinia sa, totul pleacă de la problemele întâlnite la graniță și nu are nicio legătură cu realitatea autohtonă din România, corupția de la noi sau lipsa infrastructurii. Ministrul austriac a confirmat poziția Austriei împotriva intrării Bulgariei și a României în Schengen. Karner a anunțat că în prima jumătate a acestui an, 5.900 de străini au fost scoși de bunăvoie și forțat din țară – cu 20% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit omului de afaceri Cătălin Gherzan, o mare vină pentru neintrarea în Spațiul Schengen o poartă diplomația românească. Nu vorbim doar de președinte care, se pare, nu are prea multă greutate nici măcar în cancelariile în care vorbește aceeași limbă, ci și de europarlamentarii români.

”Mai știți ieșirile publice ale europarlamentarilor români care critică deciziile Comisiei Europene precum și pe cele ale unor lideri europeni? Care a fost efectul lor? Care este rolul europarlamentarilor români dacă nu cel de a face lobby în vederea susținerii intereselor românilor și României? Austriecii își văd interesul lor atât în țara lor, cât și în țările învecinate, profitând de slăbiciunea, nepriceperea sau poate chiar de mici vânzători aflați temporar în funcții publice importante. Diplomația este un lucru greu de înfăptuit atunci când sunt destul de mulți nepricepuți sau simpli vânzători de țară!”, a declarat omul de afaceri piteștean.

Autor: Iulia Bădulescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Am pornit de la 80 de miliarde de euro și am ajuns la praful de pe tobă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan