Polițiștii de la permise, condamnați cu executare. Au cerut bani și favoruri de altă natură

de | 18.08.2023 10:35 | Știri, Eveniment, Județean

Tribunalul Argeș a dispus condamnarea a doi polițiști de la Serviciul de Înmatriculări și Permise Argeș, dar și a unui instructor, la închisoare cu executare, pentru luare de mită și trafic de influență.

Momentan, decizia nu este definitivă, așa că inculpații au ales să facă apel.

Cei trei bărbați au dezvoltat o adevărată rețea la nivel local și ajutau mai multe persoane să obțină permisul de conducere în schimbul unor favoruri materiale sau sexuale.

Principalul personaj din această poveste este C. B., agent șef principal la Serviciul Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Pentru faptele sale, agentul a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și trafic de influență. Infracțiunile de care este acuzat au avut loc între anii 2017-2018,

El este acuzat că a luat șpagă de 1.600 de lei pentru înmatricularea unei mașini, dar nu este singura faptă care îl incriminează. Pe lângă șpaga pe care a cerut-o, C. B. obișnuia să prioritizeze anumite acte de înmatriculare și totul în schimbul unei alimentări la peco, relatează evz.ro

O altă acuzație care i se aduce polițistului este faptul că i-a promis unei persoane că o va ajuta să obțină permisul auto în schimbul unei sume de bani.

În ciuda dosarului său cu multe bile negre, acesta continuă să activeze la SPRPCIV Argeș.

„Plata în natură” pentru obținerea permisului

De asemenea, el a mai fost acuzat și de faptul că și-a folosit abuziv funcția. Acesta a cerut favoruri de natură sexuală unei femei pe care a și ajutat-o să obțină permisul mult mai repede. Dar cum această infracțiune s-a prescris, procurorii nu au mai continuat pe această linie.

Inculpatul B.C. a așteptat-o pe suspectă în scara blocului și a primit-o într-un apartament situat la parter… Suspecta… a abordat tema susținerii probei practice, pentru obținerea permisului de conducere programată la data de 07.11.2017, iar inculpatul i-a promis că în situația în care ar fi selectată pe lista lui de examinare, îi va alege un traseu mai ușor. În aceste împrejurări, cei doi au întreținut relații sexuale”, arată procurorii în rechizitoriu

Totul s-a întâmplat în anul 2017, iar cel care le-a făcut legătura a fost chiar instructorul fetei, care este acuzat de complicitate și trafic de influență.

De asemenea, instructorul era cel care le făcea legătura polițiștilor cu cei care voiau un permis de conducere, iar pentru asta a primit patru ani de închisoare cu executare.

Cel de-al doilea polițist implicat în acest dosar de corupție este G. B., agent în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la momentul săvârșirii faptei. El este acuzat de trafic de influență și a  fost condamnat la cinci ani închisoare, cu executare.

Potrivit sursei citate, el primea sume cuprinse între 200-300 de lei, în schimbul folosirii influenței sale asupra unor funcționari RAR.

Fiind cercetat în mai multe dosare penale, el și-a dat demisia din Poliție încă din anul 2021.

De pedepse nu au scăpat nici cei care au dat șpagă politiștilor. Aceștia au primit trei ani și două luni de închisoare cu executare și, respectiv, doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este una definitivă.

foto descriptiv vetromani.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Godeni! A intrat cu mașina într-un cap de pod

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole