Polițiștii români au preluat un urmărit internațional pentru uciderea a doi migranți pe care trebuia să-i transporte ilegal 

de | 09.06.2023 19:11 | Știri, Eveniment, Național

Autoritățile franceze au predat polițiștilor români, în cursul zilei de azi, un bărbat în vârstă de 27 de ani, condamnat în România la 22 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranți și trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Bărbatul a fost preluat de pe Aeroportul Internațional Otopeni

Arestarea acestuia a fost solicitată la data de 19 aprilie 2021, de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliţiei Române a introdus o semnalare în SIS (Sistemul Informatic Schengen).

Urmăritul, împreună cu alți cetățeni afgani, a pătruns ilegal în România, din Serbia, cu scopul de a ajunge în Occident și a fost implicat în activități de racolare, îndrumare și călăuzire a unor migranți, în scopul facilitării pentru aceștia a trecerii frauduloase a frontierei cu Ungaria, în vederea obținerii de foloase patrimoniale, conform Digi24.

Bărbatul a ucis doi afgani și a rănit grav un al treilea, faptă care s-a petrecut în decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localității Șagu, lângă autostrada Arad-Timișoara.

Foto digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean de 22 de ani – prins drogat cu două substanțe la volan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole