Pompierii argeșeni sunt în alertă din cauza incendiilor de vegetație

de | 04.03.2024 15:39 | Județean, Eveniment

INFORMATII NOI

STOP incendiilor de vegetație uscată!

Din păcate, și ziua de astăzi este una de foc pentru pompierii argeșeni. Până la această oră au fost raportate șapte incendii de vegetație pe raza județului nostru, în care au ars vegetație uscată și mărăciniș.

Potrivit ISU Argeș, arderile necontrolate au afectat o suprafață de teren de peste 9 ha.

O primă intervenție a pompierilor argeșeni a fost în comuna Pietroșani, unde flăcările au afectat o suprafață de teren de aproximativ 2.500 mp.

O altă intervenție a avut loc în comuna Mălureni, unde au ars aproximativ 30.000 mp de vegetație. Nici comuna Băiculești nu a scăpat de flăcări, iar aici au fost afectați aproximativ 4.000 mp de teren.

De asemenea, salvatorii argeșeni au avut o intervenție dificilă în comuna Ciofrângeni, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 50.000 mp.

Incendii au izbucnit și în comunele Aninoasa și Godeni, însă intervenția este în dinamică.

În acest context îngrijorător, specialiștii de la ISU Argeș trag un nou semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă arderea necontrolată, pe lângă riscul de a primi amenzi usturătoare.

Din nou, suntem nevoiți să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește pericolul reprezentat de incendiile de vegetație uscată, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru viețile și bunurile oamenilor.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.”, transmite ISU Argeș

ȘTIREA INIȚIALĂ

Weekend de foc pentru pompierii argeșeni din cauza incendiilor de vegetație uscată

Pompierii argeșeni s-au confruntat, în ultimele zile, cu un nou val de incendii de vegetație uscată. Astfel, în acest weekend, au fost semnalate 24 de astfel de incendii, care s-au răspândit și au afectat o suprafață de teren de aproape 30 de hectare.

În urma acestora, pe lângă vegetația uscată, au mai ars mărăciniș și deșeuri menajere.

Potrivit ISU Argeș, acestea au avut loc astfel:

  • în orașul Topoloveni, unde au avut loc patru incendii în urma cărora au ars 72.600 mp, dar și 30 de pomi fructiferi. La sosirea echipajelor de intervenție, unul dintre incendii prezenta pericol de propagare la casele din apropiere.
  • în comuna Negrași, unde au ars aproximativ 50.000 mp;
  • în comuna Vlădești, unde flăcările au afectat o suprafață de teren de aproximativ 200 mp;
  • în comuna Dârmănești, unde au ars aproximativ 300 kg deșeuri menajere;
  • în comuna Valea Iașului, unde au ars aproximativ 2.500 mp;
  • în comuna Ciofrângeni, unde au ars aproximativ 200 mp;
  • în comuna Sălătrucu, unde au ars aproximativ 10.000 mp, iar pentru stingerea incendiului a acționat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității;
  • în orașul Mioveni, unde au ars aproximativ 10.000 mp;
  • în orașul Ștefănești au avut loc șase incendii, în urma cărora au ars aproximativ 29.000 mp de vegetație uscată și în jur de 5200 kg deșeuri menajere;
  • în comuna Băiculești, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 1.000 mp;
  • în comuna Călinești au avut loc două incendii, în urma cărora au ars aproximativ 30.200 mp;
  • în comuna Bogați, unde au ars aproximativ 30.000 mp de vegetație uscată, incendiul prezentând pericol de propagare la pădure;
  • în comuna Stâlpeni, unde au ars aproximativ 50.000 mp de vegetație uscată, incendiul prezentând pericol de propagare la pădure;
  • în comuna Leordeni,  unde au fost afectați aproximativ 500 mp.

Salvatorii au acționat zeci de ore pentru înlăturarea efectelor negative produse de acestea, dar și pentru salvarea bunurilor și proprietăților cetățenilor.

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, după ce un elev ar fi fost abuzat de două ori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole