PORR Construct intră pe piața construcțiilor din Argeș

de | 25.11.2023 16:40 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

▼Podul de pe Depozitelor – reabilitat de firma care construiește tronsonul 4 al autostrăzii Pitești – Sibiu

Unul dintre coloșii construcțiilor publice din România, PORR Construct,  are în plan un nou proiect de infrasructură în Argeș. Firma lucrează în prezent și la tronsonul 4 al autostrăzii Pitești – Sibiu, care cuprinde proțiunea Tigveni – Curtea de Argeș, iar ritmul de lucru este unul foarte bun. Pe acest sector se află în derulare una dintre cele mai dificile etape, un tunel rutier de 1,3 km, pe sub dealul Momaia. Tronosnul are o lungime totală de 9,86 km, iar termenul de realizare este finalul anului 2026.

Între timp, PORR Construct se extinde inclusiv pe lucrări din Argeș, fiind firma care va dezvolta un proiect recent anunțat al municipiului Pitești, și anume reabilitarea podului pe strada Depozitelor, care trece peste pârâul Bascov. Finanțarea provine de la bugetul de stat, în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, conform contractului de finanțare semnat între municipiul Pitești și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Lucrările care se vor executa vor aduce obiectivul de investiții la parametri normali de exploatare, asigurând durata optimă de exploatare a podului și siguranță în trafic prin construirea unui pod nou. Pentru realizarea lucrărilor, a fost semnat contractul de prestări servicii între municipiul Pitești și societatea PORR Construct SRL, cu o valoare de 7.836.736,54 lei fără TVA, în vederea proiectării și executării lucrărilor de construcții.”, se arată în comunicatul Primăriei Pitești.

Amplasamentul a fost predat firmei PORR Construct pe data de 14 noiembrie 2023 în vederea demarării lucrărilor. La predarea amplasamentului au participat toți factorii implicați în realizarea investiției.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Se revine la circulaţia în dublu sens pe strada Mitrea Cocor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole