Poștașii ies în stradă. Vor picheta sediul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării

de | 07.10.2023 15:48 | Național, Eveniment

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va organiza, în perioada 09 – 13 octombrie, o serie de acţiuni de protest prin pichetarea sediului Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, conform unui comunicat al organizaţiei.

Protestele vor avea loc zilnic, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Ei cer implementarea de măsuri care să stopeze declinul companiei.

Unul dintre motivele invocate pentru protest este lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant și nediscriminatoriu care a dus la situația inacceptabilă din prezent din Poșta Română, în care circa 17.000 dintre angajaţi, adică 80% din personal, au salariul minim pe economie, indiferent de funcție, studii, responsabilități, experiență profesională.

De asemenea, sindicaliștii mai susțin faptul că, odată cu creșterea salariului minim pe economie, de la 01 ianuarie  2024, există riscul ca Poșta Română să intre în procedură de insolvență sau să concedieze mii de angajați.

Totodată, ei susțin că lipsa politicilor coerente de dezvoltare și sustenabilitate a Companiei Naționale Poșta Română amplifică pericolul pierderii de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite, mai ales în lipsa abordării rapide a unor noi linii de business.

Un alt motiv invocat este lipsa de transparență și predictibilitate în actul de management. Ei susțin că salariații, marea majoritate peste 50 de ani, nu cunosc intențiile acționarului majoritar și managementului Poștei Române cu privire la viitorul Companiei pentru următorii 5-7 ani.

De asemenea, și lipsa dialogului social la nivelul Poștei Române este unul dintre motive, deoarece, susțin sindicaliștii, sporește nemulțumirile și îngrijorările angajaților, mărind riscul declanșării de conflicte.

Sindicaliștii cer „implicarea urgentă a acționarului majoritar al Poștei Române în identificarea și implementarea de măsuri care să stopeze declinul Companiei și să conducă la începerea unui proces de dezvoltare sustenabilă a acesteia, cu efecte benefice și pentru siguranța și calitatea locurilor de muncă”.

Sursa foto Facebook Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Scandal sângeros într-un local din Ungheni. Un bărbat a fost înjunghiat cu un briceag

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: SLPR