Povestea Andreei Lițescu, prima femeie comandant de bază din România – promovată de National Geographic

de | 18.04.2022 20:35 | Județean, Lifestyle, Național, Știri

Piteșteanca Andreea Lițescu a devenit comandant de aeronavă la 29 de ani, iar la 30 șef de bază.

andreea litescu2 - Povestea Andreei Lițescu, prima femeie comandant de bază din România - promovată de National Geographic

National Geographic a ales pentru campania sa de brand ”Explorează o nouă cale”, trei români cu rezultate excepționale în pasiunile și profesia lor, iar unul dintre ei este din Pitești.

Este vorba de Andreea Lițescu, care s-a remarcat prin faptul că este prima femeie comandant de bază din România. Celelalte vedete ale campaniei de brand pentru televiziunea National Geographic sunt Toma Coconea – alpinist și parapantist și Alin Totorean – singurul român care a traversat deșertul Atacama. Fiecare dintre cei trei întruchipează valorile brandului National Geographic: curajul și îndrăzneala de a alege un drum neexplorat anterior.

Argeșeanca Andreea Lițescu, ca și ceilalți colegi din cadrul campaniei, împărtășește cu publicul povestea ei și cum a reușit să depășească limitele. În urmă cu 20 de ani, a făcut pasul spre aviație, la bordul unui avion de mici dimensiuni, au urmat elicoptere și aeronave. La 29 de ani, a devenit comandant-pilot de aeronavă, iar la 30 de ani, șef de bază, la Wizz Air. Deși este pasionată de profesia sa, este și mamă și soție, căsătorită tot cu un pilot.

Pilotează avioane peste tot în Europa, la 11.000 m, iar în cariera sa a adunat peste 8.000 de ore de zbor, ceea ce înseamnă că circa un an din viață l-a petrecut în aer, după cum povestește aceasta.

Dacă acum câțiva ani, când mă uitam la documentarele National Geographic, mi-ar fi spus cineva că o să fiu invitată să fac parte dintr-un proiect, aș fi spus că este imposibil! Dacă mi-ar fi spus că voi avea șansa să fiu în acel proiect alături de oameni remarcabili precum Toma Coconea (unul dintre cei mai buni parapantiști ai lumii) și Alin Totorean (singurul român care a străbătut pe jos deșertul Atacama, Chile), aș fi spus că este o onoare pentru mine. Pentru că viața ne învață în fiecare zi cum să transformăm imposibilul în posibil, sper ca drumul meu prin aviație să îi inspire pe tinerii dornici să urmeze același vis până la capăt.”, a fost mesajul postat de Andreea Lițescu.

Povestea ei poate fi vizionată în clipul de pe Youtube, postat pe canalul National Geographic România.

andreea litescu pilot2 e1650303223433 - Povestea Andreei Lițescu, prima femeie comandant de bază din România - promovată de National Geographic

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: