Val de praf saharian! ANM a emis avertizări de ploi și ninsori

de | 24.02.2023 18:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Val de praf saharian! ANM a emis avertizări de ploi și ninsori

În acest weekend, un val de aer cald va ajunge deasupra României, din Africa, aducând o cantitate însemnată de praf saharian.

Cu toate acestea, Administrația Națională de Meteorologie a transmis că sunt așteptate precipitații sub formă de ploi și ninsori în mai multe zone ale țării.

Astfel, de vineri, începând cu ora 20:00 și până luni la ora 12:00, va fi în vigoare un cod galben de ninsori și vreme rea în județele Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Neamț și Suceava.

Vorbim din această seară, de la ora 20:00 până luni, la ora 12:00 de o informare meteorologică. Vizează cantități de precipitații însemnate. Precipitațiile își vor extinde aria treptat înspre regiunile vestice, va cuprinde, așa cum am spus, majoritatea regiunilor.

Vorbim de ploi la altitudini de peste 1.500m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică, treptat vom consemna transformarea acestora în ninsori, în special în vest, nord și în centru, dar mai ales în zonele montane, unde se va depune strat consistent de zăpadă și se vor cumula și cantități importante. Vorbim de 60-80l/m² în zona montană și vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteze la rafală care pot depăși 70-80km/h va fi viscol în zonele mai joase de relief”, a transmis Elena Mateescu, directorul general al ANM, la Antena 3 CNN.

Pe de altă parte, în partea de sud-est a țării temperaturile vor fi extrem de ridicate, sâmbătă urmând să fie atinse chiar și 19-20 de grade. În această zonă, valorile termice vor fi mai mari cu 10 grade decât ar fi normal în această perioadă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un argeșean a trimis mesaje de amenințare unui polițist, după l-a lăsat fără permisul de conducere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: