Premieră în România! A fost lansată prima navă multirol de căutare și salvare pe mare

de | 30.06.2023 13:42 | Știri, Eveniment, Național

Astăzi, 30 iunie, a fost marcat un moment important pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență din România. A fost lansată la apă prima navă multirol de căutare și salvare pe mare.

Nava a fost lansată pe șantierul naval Galați și este dotată cu cele mai moderne tehnologii și echipamente de intervenție, care vor permite intervenția promptă în situații de urgență pe apă.

Ea este echipată cu platformă transfer elicopter, cu sisteme de stingere a incendiilor, inclusiv instalații de autoprotecție, cu radare, cameră supraveghere (zi – noapte), ambarcațiuni de intervenție rapidă pentru salvare, precum și sistem „rescue star” cu macara.

Acest mijloc de mobilitate navală este capabil să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, are capacitatea de preluare de până la 50 de supraviețuitori și este proiectată să opereze în toate anotimpurile, atât în Marea Neagră, cât și Marea Mediterană.
Totodată, nava va juca un rol crucial în operațiunile de monitorizare și prevenție a riscurilor pe mare.”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Lungimea totală a navei este de 51,32 m, iar lățimea totală de 9,41 m.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu două mașini, în Albota!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU

Ultimele articole