Premieră! Orașul din România unde va apărea prima firmă de taxi aerian

de | 12.06.2022 18:10 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Premieră în România! În țara noastră va exista prima companie de taxi aerian.

Aceasta va oferi servicii de zbor în Slovacia, Ucraina, dar și Ungaria. De asemenea, zborurile vor fi desfășurate și în orașe din țara noastră.
Potrivit Playtech, compania de taxi aerian va funcționa în Satu Mare, fiind înființată cu 90% fonduri europene .

Cum se va desfășura activitatea

Serviciul oferit va fi asemănător cu cel de taxi, însă, evident că nu se va desfășura o cursă cu mașina, ci cu un avion de mici dimensiuni. Deplasările se vor face în mai multe zone, într-un timp scurt.

Mai exact, clienții vor avea la dispoziție o aplicație cu ajutorul căreia își pot găsi și comanda cursele dorite pentru destinațiile alese. Mai mult, se pare că prețurile vor fi unele rezonabile, de maxim 200 de euro.
Potrivit directorului aeroportului din Satu Mare, Mihai Pătrașcu 90% din suma utilizată pentru a construi compania va fi din fonduri europene, iar 10% urmează să fie o investiție din bugetul local.

În ultimii ani am făcut foarte multe călătorii în Franţa, la Paris, acolo se practică foarte mult zborurile acestea de agrement. E un pic anormal să parcurgi un traseu de 150 de km în 3-4 ore sau chiar mai mult”, a declarat Mihai Pătrașcu, director Aeroport Satu Mare.

De asemenea, Mihai Pătrașcu precizează că o companie privată se va afla la cârmă firmei aeriene care marchează o premieră atât în România, cât și în Europa.

Va fi o bursă de transport aerian. Sigur că vorbim de ceva privat într-o primă fază. Pe de o parte vor fi înregistrate avioanele sau aeronavele care doresc să fie implicate în program. Iar pe de altă parte sunt nevoile de călătorie ale pasagerilor sau ale doritorilor”, a adăugat Mihai Pătrășcanu.

Foto Glasul Aradului

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Începe Rabla pentru Electrocasnice! Noile reguli

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Franţa | Satu Mare | Slovacia | Ucraina | Ungaria

Ultimele articole