anchetaonline.ro

Premierul Marcel Ciolacu, discuții importante cu conducerea Google

de | 06.12.2023 09:47 | Național, Administrație

Premierul Marcel Ciolacu a discutat ieri cu conducerea companiei Google despre oportunitatea unor investiții majore în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

”Avem la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru creșterea accesului la servicii publice de calitate prin digitalizarea sistemului informatic guvernamental. Avem însă nevoie și de parteneri de anvergura Google pentru a construi un sistem modern și eficient, astfel încât românii să nu mai fie puși pe drumuri la zeci de instituții, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscala și să putem crește colectarea la buget.

Reprezentanții Google mi-au spus că România are o resursă umană uriașă în domeniul IT, specialiștii noștri fiind printre cei mai bine cotați pe plan mondial. Sunt convins că, folosind talentul lor și expertiza de top a Google, vom reuși să demarăm cele mai ambițioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar și altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunități excelente de dezvoltare a afacerilor!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe pagina de socializare.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Persoanele cu dizabilităţi trebuie să se bucure de şanse egale”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu