Premierul Marcel Ciolacu: ”Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a Ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

de | 23.04.2024 11:44 | Județean, Politic

Marcel Ciolacu, premierul României, președinte al PSD, a participat sâmbătă, 20 aprilie, la lansarea candidaturilor președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă la funcția de președinte al Consiliului Județean și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea la funcția de primar al municipiului Pitești. Premierul a fost însoțit de mai mulți miniștri. Șeful Executivului a remarcat în mod deosebit activitatea desfășurată în cadrul Guvernului României de către Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv al PSD Argeș.

În funcție din data de 19 iulie 2023, Simona Bucura-Oprescu a reușit în timp record să facă o nouă lege a pensiilor care va aduce echitate și bunăstare pentru pensionari, a reformat din temelii sistemul de asistență socială, a reușit, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, să elimine pragul de 9,4% din PIB care fusese introdus în PNRR de alți guvernanți și ar fi blocat creșterile de pensii ale românilor până în 2070, arată cei de la PSD Argeș în comunicatul transmis. De asemenea, a realizat reforma venitului minim de incluziune (un alt Jalon important în PNRR, ca și noua Legea Pensiilor, de care depindea plata fondurilor europene pentru România) și a inițiat proiecte care au dus la creșterea veniturilor pentru milioane de români, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PSD Argeș.

”Simona Bucura-Oprescu este cea mai mare surpriză a României și a Guvernului României. A eliminat pragul de 9,4% din PIB din cauza căruia pensiile românilor erau blocate până în 2070 de către cei care au făcut PNRR. A creat o nouă lege a pensiilor în condițiile în care exista presiunea îndeplinirii jaloanelor din PNRR. A reformat sistemul de asistență socială care fusese zguduit de scandalul azilelor groazei. Simona Bucura-Oprescu a reușit să formeze o echipă cu experiență, să coaguleze cei mai buni oameni în jurul ei și să facă față la toate aceste provocări într-un maraton de negocieri și de expertiză. Cred că și în următorii ani Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului României și a ministerului ca cel mai performant ministru al Muncii! Felicitări! Câteva cifre sunt elocvente privind rezultatele deciziilor luate de Guvern în urma propunerilor făcute de Simona Bucura-Oprescu: 450.000 de argeșeni, adică 80% din total, beneficiază de creșteri de venituri în 2024: 140.000 de argeșeni cu pensii majorate de la 1 ianuarie vor avea o nouă majorare din septembrie; peste 100.000 copii din Argeș beneficiază de alocații majorate, iar 35.000 elevi de burse școlare mărite; peste 50.000 de angajați cu salariul minim majorat din ianuarie vor beneficia de o nouă majorare de la 1 iulie; 28.000 de agricultori și 7.000 de profesori – unde putem au salarii crescute. Estimăm că peste 105.000 de angajați din Argeș vor avea salarii mai mari cu peste 10%. Asta înseamnă stabilitate, expertiză și implicare.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Cristian Gentea: Peste 6 milioane de euro, este suma alocată sprijinirii campionilor piteşteni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole