Premiile BAFTA 2023. ”All Quiet on the Western Front” a fost marele câștigător

de | 20.02.2023 09:49 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

”All Quiet on the Western Front” a fost marele câştigător al celei de-a 76-a ediţii a galei premiilor BAFTA. Ediţia cu numărul 76 a premiilor BAFTA, decernate de Academia Britanică de Arte ale Filmului şi Televiziunii a avut loc la Royal Festivall Hall din complexul londonez Southbank Centre, gazdele evenimentului fiind prezentatoarea TV Alison Hammond şi actorul Richard E. Grant.

Gala premiilor BAFTA, cel mai important eveniment din calendarul industriei britanice de film, și-a desemnat câștigătorii. Astfel, ”All Quiet on the Western Front” a fost marele câştigător al celei de-a 76-a ediţii a galei premiilor BAFTA după ce a triumfat în şapte categorii, printre care ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun film” şi ”cel mai bun film în altă limbă decât engleza”, potrivit Agerpres.ro. Cu 14 nominalizări, lungmetrajul, produs de Netflix, este regizat de Edward Berger, se bazează pe romanul omonim publicat de scriitorul german Erich Maria Remarque.”All Quiet on the Western Front” deţine acum recordul celor mai multe trofee obţinute de un film în altă limbă decât engleza, detronând pelicula ”Cinema Paradiso”, din 1988, care a câștigat cinci premii BAFTA.

Austin Butler, cel mai bun actor în rol principal

Cate Blanchett, actriţă australiană, a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal datorită interpretării din pelicula ”Tar”, în regia lui Todd Field. Actorul american Austin Butler, protagonistul peliculei biografice ”Elvis”, în regia lui Baz Luhrmann, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal. Actorul irlandez Barry Keoghan a fost primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării din pelicula ”The Banshees Of Inisherin”, în regia lui Martin McDonagh, iar actriţa irlandeză Kerry Condon a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar graţie interpretării sale din aceiași peliculă. Lungmetrajul „The Banshees of Inisherin”, în regia lui Martin McDonagh, a fost desemnat cel mai bun film britanic.

Sursă foto: Agerpres.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premiile BAFTA 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole