2 tone de artificii și petarde – confiscate în perioada sărbătorilor de iarnă

de | 20.02.2023 09:46 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Petardele reprezintă coșmarul sărbătorilor de iarnă, dat fiind zgomotul asurzitor și pericolul pe care îl reprezintă pentru utilizatori. Încă din luna noiembrie s-a declanșat operațiunea „Foc de artificii” la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, pentru a ține sub control comercializarea de materiale pirotehnice. Aceasta s-a derulat până la începutul lunii ianuarie, iar bilanțul operațiunii s-a încheiat cu 21 de amenzi în valoare totală de 12.700 de lei și 20 de dosare penale conform Legii 126/1995. În urma acțiunilor de control au fost confiscate 2.000 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 90.000 de lei, care vor fi distruse, conform procedurilor.

În luna decembrie, de la o singură persoană, din Poiana Lacului, s-au ridicat peste 400 kilograme de artificii și petarde, care nu erau destinate comercializării la scară largă. În Argeș, au funcționat 36 de magazine autorizate să vândă această categorie de produse. Comercializarea fără drept a articolelor pirotehnice se sancționează cu amendă și chiar cu privarea de libertate, iar cei care utilizează artificii interzise uzului larg riscă amenzi între 5.000 și 7.000 lei.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: