Prețul la energia electrică ar putea crește de patru ori în această primăvară!

de | 14.12.2022 23:00 | Știri, Eveniment, Național

Facturile la energia electrică ar putea crește chiar de patru ori în această primăvară, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit antena3.ro. Acestea ar putea ajunge chiar şi la un tarif de 1,3 lei pe kilowatt, precizează consultantul economic Adrian Negrescu.

Nu suntem atenţi la economie, ne interesează doar să luăm nişte decizii, din păcate, care să dea bine la televizor, să dea bine în presă. Dar, dincolo de aceste decizii care par la prima vedere pozitive, se ascund multe semne de întrebare legate de cum vor fi implementate aceste noi reglementări de la 1 ianuarie, care va fi efectul lor. (…)

Chiar şi la 1,3 lei pe kilowatt, oamenii vor plăti facturi de trei sau chiar de patru ori mai mari decât anul trecut, în primăvară, ceea ce pentru marea majoritate a populaţiei va fi o problemă majoră. Nu mai vorbesc, pe de altă parte, de zona de business, companiile care activau şi care voiau să facă investiţii în acest domeniu şi care îşi văd practic activitatea limitată de acest nou cadru legislativ care a impus nişte măsuri, unele de-a dreptul aberante, legate de profitabilitate şi de modul în care îţi poţi dezvolta nişte investiţii predictibile pe termen mediu şi lung”, a declarat Adrian Negrescu, conform sursei citate.

Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la facturile care nu au fost emise până în prezent.

Marea majoritate a clienţilor n-au mai primit facturi din luna iunie a acestui an. Gândiţi-vă, suntem în decembrie şi nici măcar în decembrie, acum, nu au fost emise facturi”, a precizat acesta.

 

Foto descriptiv.

Foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșeni prinși la furt de lemne! Ce amendă au primit cei doi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole