Prețul unui bilet, 10 lei. Film în premieră, la Cinema ”București”

de | 09.05.2024 09:22 | Pitești, Lifestyle

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat în premieră filmul ”Cartea cu soluții”, regizat de Michel Gondry, în rolurile principale fiind Pierre Niney, Vincent Elbaz și Blanche Gardin. Iar duminică, 12 mai, de la ora 18:00, va fi reproiectat filmul ”WARBOY”, anunță reprezentanții Cinematografului de artă ”București”.

Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză. Inegalabilul Michel Gondry ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”. Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 12 mai 2024, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi reproiectat filmul ”WARBOY”. Proiecția prezintă un adolescent prin ochii căruia vedem finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni. Filmul poate fi numit ”un film de război” sau ”film pentru copii”, ce m-a atras cel mai mult la acest proiect, atunci când l-am conceput, au fost elementele de western pe care m-am bucurat să le pot aduce pe marele ecran” mărturisește regizorul. Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean sunt actorii ce joacă în WARBOY – cel de-al cincilea lung metraj al regizorului cunoscut deja publicului larg pentru Morgen, Rocker, Orizont sau Berliner, dar și pentru miniseria produsă de HBO România – Valea Mută. Scenariul este semnat de Marian Crișan, directorul de imagine al filmului este Adrian Pădurețu, scenografia îi aparține Simonei Pădurețu, costumele Danei Păpăruz, iar montajul lui Tudor Pojoni. Muzica filmului este semnată de Alin Zăbrăuțeanu și Călin Torsan, sunetul de Alin Zăbrăuțeanu, Alexandru Dumitru și Mihai Bogos, iar afișul este desenat de Alex Tamba. Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Sursă foto: Cinematograful de artă ”București”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: ”Piteștiul a atras cele mai multe fonduri europene din istoria sa”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cinematograful București

Ultimele articole