În vreme ce preţurile s-au dublat, salariile argeşenilor au crescut în ultimul an cu doar 14%

de | 07.12.2022 18:30 | Economic, Județean, Știri

Aproape că nu e vizită la supermarket la care să nu constatăm că, faţă de precedenta sesiune de shopping, preţurile sunt mai mari. Aşa se face că, în ultimul an, multe dintre produse au ajuns să coste şi dublu faţă de cât costau în urmă cu un an. Nu mai vorbim de facturile la energie, care pur şi simplu au explodat. Cu toate acestea, salariile românilor nu au ţinut pasul cu creşterea galopantă a preţurilor.

Conform unei analize realizate de „Ziarul Financiar” pe baza informaţiilor existente în baza de date a Institutului Naţional de Statistică (INS), sunt judeţe în care salariul mediu a crescut în ultimul an cu 25-30%. Nu este şi cazul judeţului nostru, unde statisticile arată că argeşenii câştigă în medie cu doar 14 procente mai mult faţă de anul trecut.

Potrivit INS, în septembrie un angajat din Argeş câştiga în medie 3.523 lei net, în vreme ce în Bucureşti salariul mediu net a sărit de 5.200 lei, iar în Cluj este de 4.800 lei. La polul opus, cele mai mici lefuri le iau locuitorii din judeţele Vâlcea, Teleorman, Harghita, Vrancea şi Vaslui, unde salariul mediu net este sub 3000 lei pe lună.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un nou ajutor financiar acordat pensionarilor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | INS