anchetaonline.ro

Un nou ajutor financiar acordat pensionarilor!

de | 02.12.2022 14:12 | Știri, Economic

Un nou proiect pus în dezbatere are drept scop acordarea unui nou ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei, avocatnet.ro.

Astfel, în funcție de veniturile pe care le au deja pensionarii, aceștia vor primi:

a) în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv;
b) în cuantum de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei, inclusiv;
c) în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei, inclusiv.

Proiectul precizează nivelul „veniturilor”, deci nu doar al celor din pensii, ceea ce înseamnă că se vor lua în calcul și alte venituri în afara celor din pensii la încadrarea pentru ajutor și, mai departe, pe un nivel sau altul de ajutor. Se vor lua în calcul și eventualele venituri din salarii și din indemnizația socială pentru pensionari. Nu se spune însă nimic de cele din activități indepedente sau chirii, dividende ori drepturi de autor – ceea ce înseamnă că ele nu vor fi luate în calcul.”, scrie sursa citată.

 

Foto descriptiv.Foto Stiri de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier între o dubă și un autoturism în Câmpulung!

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: