anchetaonline.ro

Iată ce țară va susține România pentru Schengen

de | 02.12.2022 14:17 | După subiect, Administrație, După locație, Național

Suntem tot mai aproape de a adera la spațiul Schengen. Potrivit unor informații apărute în spațiul public Olanda va susține România pentru Schengen.

Potrivit surselor diplomatice citate de publicațiile croate Index și Total Croatia News, arată cei de la digi 24.ro, nu a fost nicio obiecție împotriva propunerii de acceptare a Croației în Schengen, însă ambasadorul olandez s-a opus Bulgariei, iar Austria s-a opus de asemenea statului la sud de țara noastră dar și României. Germania a sprijinit toate cele trei țări. Totodată, o altă sursă diplomatică a declarat pentru agenția croată Hina că Franța susține România. Potrivit sursei citate ambasadorii statelor UE reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți (Coreper) din cadrul Consiliului UE au discutat despre extinderea spațiului Schengen pentru a include Croația, Bulgaria și România, ca parte a pregătirilor pentru ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) de săptămâna viitoare. E bine de precizat că pe agendă sunt propunerile pentru două decizii: una pentru Croația și una pentru Bulgaria și România. Decizia are nevoie de consimțământul celor 22 de state membre din Spațiul Schengen.

Foto descriptiv. Sursă foto: adevarul.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Începe construcţia unui nou bazin de înot în Piteşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Schengen