anchetaonline.ro

Prețurile carburanților astăzi! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

de | 08.12.2023 09:12 | Județean, Economic

Prețul carburanților în Argeș, astăzi, 8 decembrie 2023.

În județul Argeș, portalul peco-online.ro arată că cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la Socar, în Mioveni, 6.54 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 6.57 lei la 6.73 lei.

Cei care alimentează cu benzină superioară trebuie să aibă în vedere că aceasta pornește de la 6.94 lei per litru și ajunge până la 7.37 lei per litru.

Pentru motorina standard, cel mai ieftin preț îl găsim tot la o stație Petrom, în Câmpulung, 7.08 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 7.12 lei la 7.29 lei.

Cei care doresc motorină premium, prețul acesteia pornește de la 7.12 lei per litru și ajunge până la 7.72 lei, în funcție de benzinărie. Cel mai mic preț se găseşte la o staţie Lukoil din Pitești.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Potrivit antena3.ro, prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile.  Acest lucru a fost constatat Consiliul Concurenței în urmă unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Totodată, această Cotație Platts reprezintă un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Însă, datele Platts nu sunt date publice.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenționare ANM! COD GALBEN de ceață în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: