Prețurile carburanților astăzi! Descoperă unde găsești cea mai ieftină benzină în Argeș

de | 08.08.2023 11:10 | Știri, Economic, Județean, Lifestyle

Nicio zi fără surprize pentru șoferii români! Prețurile la carburanți pentru marți, 8 august 2023, sunt deja afișate și, din fericire, nu au înregistrat modificări majore față de ziua precedentă.

La nivel național, motorina se scumpește în a doua zi a săptămânii, iar prețul benzinei stagnează, conform datelor regăsite pe Peco-online.

Astfel în județul Argeș, portalul peco-online.ro arată că cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la SOCAR, în Mioveni, 6.79 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 6.93 lei la 7.09 lei.

Cei care alimentează cu benzină superioară trebuie să aibă în vedere că aceasta pornește de la 7.40 lei per litru și ajunge până la 7.73 lei per litru.

Pentru motorina standard, cel mai ieftin preț îl găsim tot la SOCAR, în Mioveni 6.89 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 7.04 lei la 7.18 lei.

Cei care doresc motorină premium, prețul acesteia pornește de la 7.21 lei per litru și ajunge până la 7.76 lei, în funcție de benzinărie.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței. Această constatare vine în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă, relatează antena3.ro

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

foto descriptiv
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole