Cristian Gentea: ”Peste 1000 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED vor fi montate în locul celor scumpe și ineficiente”

de | 08.08.2023 11:23 | Știri, Administrație, Economic, Pitești

Administrația locală din Pitești vine cu o veste bună pentru cetățeni: astăzi a fost semnat un contract de lucrări pentru obiectivul de investiții ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiul Pitești”. Prin acest contract peste 1000 de corpuri de iluminat vor fi montate în locul celor scumpe și ineficiente din mai multe zone din Pitești.

De altfel, potrivit celor precizate de primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook valoarea contractului este de 3.570.232,66 lei (fără T.V.A.), iar lucrările vor avea un termen de finalizare de 4 luni. Prin propunerea acestei investiții se urmărește modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Pitești, prin înlocuirea unui număr de 1010 corpuri de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED în vederea respectării reglementărilor în vigoare și prin implementarea unui sistem inteligent de telegestiune la nivel de punct luminos, cu senzori de prezență.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Peste 1000 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED vor fi montate în locul celor scumpe și ineficiente în cartierul Popa Șapcă și pe străzile Calea Bascovului, Mircea Eliade, 1 Decembrie 1918, Egalității, Armand Călinescu, Exercițiu, Teilor și Trivale!

30 km de străzi vor fi iluminate cu o reducere a consumului cu minimum 62%, implicit cu reducerea intensității luminoase în intervalele orare cu trafic redus!

Astăzi, 8 august 2023 am semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiul Pitești”, finanțat în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, al Administrației Fondului pentru Mediu.

Urmărim modernizarea și eficientizarea iluminatului public dar și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune la nivel de punct luminos, cu senzori de prezență.

Societatea comercială câștigătoare a procedurii de achiziție este Flash Lighting Services, valoarea contractului este de 3.570.232,66 lei (fără T.V.A.), iar lucrările vor avea un termen de finalizare de 4 luni”, a transmis Cristian Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețurile carburanților astăzi! Descoperă unde găsești cea mai ieftină benzină în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești