Un proiect de 600.000 de euro! Asociația „Medici pentru România” reabilitează etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești

de | 08.08.2023 12:00 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, Importante, Județean, Lifestyle

Calitatea actului medical, dar și condițiile din instituțiile spitalicești reprezintă grija majoră pentru toate persoanele care au nevoie de servicii medicale. Când vine vorba de cei mai mici dintre pacienți, grija și preocuparea cresc, fiecare părinte dorindu-și ca ei să fie tratați în cele mai bune condiții. Asociația „Medici pentru România” a demarat, în acest sens, lucrări ample de reabilitare la Spitalul de Pediatrie Pitești, acolo unde etajul 6 va fi total modernizat. Deși la instituția spitalicească unde sunt îngrijiți copii atât din județul Argeș, cât și din județele vecine, s-au făcut numeroase investiții în ultimii ani, spitalul nu a fost niciodată reabilitat în totalitate de când a fost dat în folosință, de mai bine de 40 de ani.

Lucrările au început la data de 24 iulie și presupun o renovare complexă a etajului VI. În cadrul proiectului, este prevăzută înlocuirea finisajelor, a instalațiilor electrice, termice și sanitare, un nou sistem de detecție la incendiu etc. De asemenea, pentru un confort sporit, fiecare salon va avea grup sanitar propriu.

Este vorba de un proiect în valoare de aproximativ 600.000 de euro, bani proveniți din sponsorizări, ai cărui principali beneficiari vor fi copiii, ce vor avea nevoie de spitalizare și care vor primi îngrijiri medicale în condiții mult mai bune. Ulterior, după ce lucrările se vor finaliza, la etajul 6 va fi înlocuit și mobilierul, aceste schimbări nefiind însă incluse în finanțarea asigurată de ONG-ul „Medici pentru România”. Lucrările au ca termen de finalizare sfârșitul lunii ianuarie 2024.

Este un proiect cu foarte multe beneficii. Vorbim de siguranță, confort și de tratarea pacienților în condiții hoteliere. Prin aceste investiții, spitalul se va transforma într-un loc mai primitor pentru micuți”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești,  medicul Tudor Ionescu.

renovare spital pediatrie

Principalul motiv pentru care am ales renovarea etajului 6 din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti a fost nevoia, acest etaj nu a fost renovat de la construcția spitalului, de peste 42 de ani. De asemenea, în urmă cu 25 de ani, am fost internat în acest spital, aspect despre care îmi aduc aminte cu neplăcere, în mod special din cauza condițiilor de la aceea vreme”, a declarat pentru publicația „Anchetaˮ, Alexandru Costache – directorul Asociației „Medici pentru România”.

Cei care doresc să doneze pentru acest proiect o pot face în contul oficial al Asociației „Medici pentru Româniaˮ – RO87BTRLRONCRT0576307101 sau pot trimite un SMS  la numărul 8845, cu textul DARUIESC, pentru a dona 2 euro.

Din costul total al lucrărilor, ONG-ul a strâns până acum suma de 250.000 de euro.

renovare spital pediatrie

Despre Asociația „Medici pentru România”

Având oportunitatea de a învăța și de a lucra în statele vestice, în care sistemul de sănătate este o prioritate, fondatorii organizației au decis să se întoarcă în țară și să găsească modalități prin care să implementeze inovația, implicarea și dedicarea pe care le-au văzut. Așa a fost creat, în 2020, Medici pentru România – din dorința de a construi și la noi un sistem medical la standardele celor din afară.

Obiectivul nostru este ca, prin întreaga activitate pe care o desfășurăm, să ne concentrăm pe bunăstarea pacienților, pe creșterea calității îngrijirilor pe care le primesc, dar și pe a fi un sprijin pentru cadrele medicale române, de a le oferi șansa să lucreze în condiții demne de pregătirea lor, care să le ofere oportunități de dezvoltare.

 

Suntem o organizație nonguvernamentală tânără a cărei misiune este să contribuie la reformarea sistemului medical din România. Motivația noastră principală este crearea unui sistem sanitar care să lucreze atât în beneficiul pacienților, cât și în cel al cadrelor medicale. Vrem să redăm pacienților speranța în sistemul medical românesc și să oferim medicilor perspectiva unor cariere de succes, într-un sistem care să funcționeze la standarde europene.”

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole