Dr. Tudor Ionescu: Prezentarea la medic nu trebuie amânată în cazul copiilor!

de | 18.04.2022 17:32 | Știri, Eveniment, Județean

Avertisment cu privire la momentul oportun pentru a ne prezenta la medic!

Primăvara vine cu nazurile ei, iar cazurile de viroze în rândul copiilor au crescut, mai ales că s-a renunțat la purtarea măștii în colectivitate. Indigestii, reacții alergice, fracturi sau luxații sunt episoade cu care ne putem confrunta în această perioadă.

Ne dorim cu toții o vacanță plină de activități reconfortante și bucurie, sărbători liniștite petrecute cu cei dragi, fără vizite la medic, dar, dacă totuși se întâmplă ceva cu micuții și adolescenții noștri, Spitalul de Pediatrie Pitești are toate resursele necesare pentru a oferi consultații și spitalizare în cele mai bune condiții de cazare și tratament.

Nu stați până la agravarea stării de sănătate

Răcelile de sezon sunt frecvente și pot avea simptome ușoare sau pot degenera, iar momentul prezentării la medic nu trebuie amânat, mai ales dacă vorbim de bebeluși. Prima dată trebuie consultat medicul de familie și respectate indicațiile acestuia.

În cazul în care patologia persistă, copilul are febră care nu cedează la antitermic, probleme respiratorii, este apatic și nu are poftă de mâncare, are vărsături frecvente sau orice alt simptom care vă îngrijorează, este bine să consultați un medic. Nu vă însușiți rolul de doctor și nu dați antibiotic doar pentru că așa considerați dumneavoastră. Ambulatoriul și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie Pitești vă stau la dispoziție pentru a vă oferi ajutor.”, a explicat managerul dr. Tudor Ionescu.

medic Tudor-Ionescu

Fracturile și luxațiile, în număr mare la Urgențe

Mare atenţie şi la sporturile practicate şi la jocurile mult prea năstruşnice, pentru că secţia de ortopedie este mereu suprasolicitată din cauza fracturilor de membre pe care le au copiii. Aceste traumatisme sunt mai întâlnite când vremea permite ieșiri cu bicicletele, role, trotinete sau hoverboard. Este indicat să poarte întotdeauna echipament de protecție, chiar dacă se simt foarte siguri pe ei.”, a mai specificat managerul dr. Tudor Ionescu.

 Ambulatoriu de specialitate cu servicii medicale complete

În cadrul Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul de Pediatrie Pitești se regăsesc următoarele specialități cu competență pediatrică: Chirurgie-Ortopedie, Pediatrie, Stomatologie, ORL, Dermatologie,  Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Balneo Fizio Terapie și Oftalmologie.

Ambulatoriul de specialitate integrat spitalului este încadrat cu personal superior de specialitate, personal medical și personal auxiliar corespunzător. În cadrul acestuia sunt tratați anual peste 50.000 de pacienți, iar laboratorul de investigații paraclinice de radiologie și imagistică medicală execută anual un număr de aproape 3.000 investigații de specialitate, constând în examene radiologice și ecografice.

pediatrie1 e1650291995832 - Dr. Tudor Ionescu: Prezentarea la medic nu trebuie amânată în cazul copiilor!

Condiții excepționale de cazare și tratament

Nimeni nu își dorește să stea în spital, însă, dacă situația o impune, Spitalul de Pediatrie Pitești este un loc unde copilul dumneavoastră va fi în siguranță. Majoritatea secțiilor au fost renovate și oferă condiții de excepție. Saloanele au baie proprie, cu duș, dar și frigider în camere.

Zilnic, pacienților li se oferă trei mese și o gustare dulce, meniurile fiind concepute conform indicațiilor nutriționistului. Hrana este oferită în salon, în recipiente de unică folosință. Pe lângă faptul că sunt cantități suficiente, echilibrate din punct de vedere caloric și al nutrienților, sunt și foarte gustoase, iar prăjiturile servite după-amiaza sunt preparate tot în bucătăria Spitalului și sunt de-a dreptul delicioase.

De menționat că se respectă regimul adaptat afecțiunii pacientului sau conform restricțiilor impuse de tratament și chiar se poate opta pentru mâncare de post, regim mozaic sau islamic.

Aparținătorii pacienților cu vârsta până în 3 ani pot sta gratuit cu aceștia, iar în cazul celor de peste 3 ani, însoțitorii plătesc un tarif de 15 lei/zi pentru masă și cazare. Meniul săptămânal poate fi consultat pe pagina de internet a unității: pediatriepitesti.ro, la secțiunea Pagina Pacientului.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cazurile de varicelă s-au înmulțit! Ce medicament trebuie evitat

Cazurile de varicelă s-au înmulțit! Ce medicament trebuie evitat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Spitalul de Pediatrie Piteşti | Tudor Ionescu

Ultimele articole