Prim-procurorul Nicolae Argeşanu pleacă la DNA Piteşti

de | 15.02.2023 19:30 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Pitești

Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti este unul dintre cei trei magistraţi argeşeni care au dat concurs de „titularizare” la DNA Piteşti. Săptămâna trecută, CSM a avizat numirea la Direcţia Națională Anticorupție a procurorilor declaraţi admişi la interviul organizat în perioada 18-20 ianuarie 2023. Pe lista procurorilor admişi se numără şi trei magistraţi care au ocupat cele trei locuri scoase la concurs pentru completarea echipei DNA Piteşti.

Dacă pentru doi dintre aceştia întocmirea de dosare anticorupţie nu este o noutate, şi ne referim aici la fosta şefă a Anticorupţiei piteştene Simona-Ştefania Constantinescu şi la procuroarea Hortensia Livia Cioara, care deja lucrează de câteva luni cu delegare la DNA, o surpriză o reprezintă cooptarea prim-procurorului Nicolae Argeşanu, şeful Parchetuluide pe lângă Judecătoria Piteşti. Toţi au obţinut minimum 70 de puncte din 100 la concursul pentru numirea procurorilor în funcții de execuție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, fiind declaraţi admişi.

Nicolae Argeşanu conduce Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti din anul 2018. Începând cu luna ianuarie 2022, a preluat cel de-al doilea mandat de prim-procuror al acestei unităţi de parchet, funcţie pe care putea rămâne până la finalul anului viitor. A ales însă să lucreze alături de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ionel Ştefan, şi să formeze astfel o echipă redutabilă la DNA Piteşti, într-o perioadă în care această structură nu are chiar cele mai bune rezultate, cel mai recent bilanţ plasând serviciul teritorial care acţionează pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea la coada parchetelor anticorupţie din ţară.

Doi procurori argeşeni admişi la DIICOT

Şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost concurs pentru ocuparea posturilor vacante de procurori. Astfel, printre cei 16 procurori admişi în urma interviului se numără şi un magistrat al Tribunalului Argeş, Corina-Iuliana Dinică. Aceasta lucrează deja de mai mult timp alături de procurorii DIICOT Piteşti, unde este delegată din septembrie anul trecut. La rândul său, procurorul Ionel Coţovelea, de la Parchetul Câmpulung, a câştigat un post la DIICOT, acesta lucrând cu delegaţie la Biroul Teritorial Dâmboviţa încă din luna mai 2022.

parchet-curtea-de-arges

Foto: Ziarul Actualitatea Argeşeană

Se pensionează şefa Parchetului Curtea de Argeş

Valul de pensionări continuă să lovească justiţia din  judeţ, tot mai mulţi magistraţi care îndeplinesc condiţiile legale de pensionare alegând să părăsească parchetele sau instanţele la care lucrează, de teama schimbării prin lege a condiţiilor de ieşire la pensie. Săptămâna aceasta, în şedinţa Secţiei pentru procurori, va fi pusă în discuţie şi cererea de pensionare a Mariei Valentina Băltăreţu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DNA Piteşti rămâne la coada parchetelor anticorupţie din ţară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole