Prima ediție a workshopului ”Pitești, orașul bicicletelor” – un pas important spre mobilitatea urbană sustenabilă!

de | 12.04.2023 16:00 | Știri, Administrație, Lifestyle, Pitești

Joi, a avut loc, la Filarmonica Pitești, workshopul ”Pitești, orașul bicicletelor”, prima etapă din cadrul schimbului de experiență cu alte municipii din țară și cu specialiști în mobilitate urbană din Olanda. Primăria Municipiului Pitești este prima autoritate locală din România care a avut inițiativa organizării unui astfel de workshop, proiectele de acest tip derulate în alte municipii fiind inițiate de către organizațiile civice ale comunităților de bicicliști, a anunțat administrația locală în comunicatul publicat pe pagina de Facebook.

”Realizat în parteneriat cu Ambasada Regatului Țărilor de Jos și cu organizația ”Iași, orașul bicicletelor”, workshopul reprezintă începutul unui proiect mai amplu, menit să ducă la implementarea unor soluții concrete pentru un oraș mai verde și mai prietenos cu mediul înconjurător. La eveniment au participat viceprimarii Piteștiului, Mihai Mihăilescu și Gelu Tofan, doamna Jannette Verrijzer, consul economic al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, și Laura Chiva, reprezentant al ambasadei, Ruxandra Aelenei, specialist în mobilitate urbană și lector la Universitatea de Științe aplicate din Amsterdam, reprezentanți ai municipalității piteștene și ai autorităților locale (personal tehnic din Primăria Pitești, reprezentanți ai ADP și ai Poliției Locale), Costi Andriescu, președinte al ONG-ului „Iași, orașul bicicletelor”, membri ai ONG-urilor comunității de bicicliști din Pitești și Argeș, parteneri și sponsori ai evenimentului: Radic Star, Velox Logistic și Bcycle”, potrivit sursei citate.

După identificarea zonelor în care este necesară dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete, printr-un tur de bicicletă în oraș, au fost prezentate exemple de succes și de bune practici din Olanda, ca modele de inspirație pentru municipiile românești ce își doresc diminuarea poluării și a aglomerației în trafic, prin încurajarea mersului pe bicicletă. Proiectul ”Descoperă Argeșul pe bicicletă”, inițiat și realizat de către Asociația Eco Natura, a fost, de asemenea, prezentat de către Bogdan Dinoiu și Adrian Dăscălescu, aceștia încurajând bicicliștii din toată țara să acceseze traseele rezultate în urma implementării proiectului, prin intermediul site-ului de aici. Potrivit sursei citate evenimentul s-a bucurat și de participarea dublului campion național și balcanic la XCO – probă de mountain bike – Antonio Văcărescu, elev al Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești și membru al Velox Cycling Team. ”Finalitatea primului workshop de acest gen din Pitești a fost stabilirea obiectivelor pentru perioada următoare: realizarea unui masterplan pentru circulația bicicletelor în Pitești, derularea unei campanii de încurajare a mersului pe bicicletă, cu precădere în școlile și liceele piteștene, precum și implementarea unor module de parcare pentru biciclete în cartierele din Pitești, astfel încât cetățenii care locuiesc la bloc să aibă posibilitatea de a parca în siguranță bicicletele, crescând, astfel, atractivitatea alegerii de a folosi bicicleta ca mijloc de locomoție în oraș”, se mai arată în comunicatul publicat.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CNAIR. Restricții de circulație de Paște

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole