Primarul de la Aninoasa închis pentru evaziune a făcut recurs în casaţie la Instanţa Supremă

de | 22.02.2024 19:00 | Din ediția tipărită, Administrație, Eveniment, Rural

În urmă cu circa două luni, primarul comunei Aninoasa, Marius Manole, a fost trimis după gratii, în urma condamnării definitive la închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală. Săltat de poliţişti chiar de la sediul primăriei, Manole a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni, unde îşi va petrece următorii patru ani, conform deciziei Curţii de Apel Piteşti.

Fostul primar a sperat că va scăpa cu prescripția

Întrucât faptele de care Marius Manole era acuzat s-au petrecut în perioada 2012 – martie 2013, acesta a sperat până în ultima clipă că va beneficia de prescripţie şi că va scăpa de răspunderea penală. Lucru care însă nu s-a întâmplat în cazul său.

Marius-Manole primar aninoasa

Săptămâna trecută, fostul primar şi consilier judeţean PSD a făcut uz de ultima cale de atac împotriva sentinţei, în speranţa că va scăpa de pedeapsă. Astfel, pe data de 16 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înregistrat dosarul în care se va judeca recursul în casaţie înaintat de Marius Manole, primul termen fiind stabilit în data de 5 martie.

Primarul comunei Aninoasa a fost acuzat de evaziune fiscală, faptele datând din perioada când acesta era administrator, președinte al Consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești. Procurorii au arătat în rechizitoriu că „în scopul creşterii artificiale a taxei pe valoare adăugată (TVA) deductibilă, ce putea fi ulterior compensată cu TVA colectată sau rambursată, inculpatul Manole Nicolae Marius, în calitate de administrator de drept al SC Indcarf SA, a declarat şi înregistrat în evidenţele contabile ale societății achiziţii de prestări de servicii fictive, printr-un circuit scriptic de tranzacţionare cu patru societăți comerciale de tip fantomă respectiv”. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat la suma totală de 609.600 lei, bani pe care inculpatul i-a achitat.

Foto: Curierul zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stelică Crăciun a luat închisoare cu executare pentru că a refuzat să muncească în folosul comunităţii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: