Stelică Crăciun a luat închisoare cu executare pentru că a refuzat să muncească în folosul comunităţii

de | 14.02.2024 20:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Mioveni

Săptămâna trecută, Judecătoria Piteşti s-a pronunţat în dosarul penal deschis pe numele controversatului om de afaceri Stelică Crăciun după ce a dat buzna în Primăria Mioveni în urmă cu doi ani. Aşteptată încă din noiembrie anul trecut, când magistratul care judecă fondul cauzei a rămas în pronunţare, decizia instanţei a venit luni, 5 februarie: doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de violare a sediului profesional, în varianta agravată!

Stelica hol Primarie

 

În seara zilei de 11 februarie 2022, în jurul orei 21.10, Stelică Crăciun a pătruns în sediul Primăriei Mioveni, fiind însoţit de omul de afaceri Daniel Otobîcu. La nici un minut după ce Crăciun a intrat în biroul primarului Ion Georgescu, acesta a chemat paza, moment în care – după cum s-a văzut şi pe înregistrări – omul de afaceri i-a smuls masca de pe faţa edilului, existând – conform declaraţiilor celor prezenţi – şi un moment de agresiune fizică. Reţinut pentru 24 de ore, Stelică Crăciun a fost ulterior plasat sub control judiciar, fiind trimis în judecată o lună mai târziu, sub acuzaţia de violare a sediului profesional.

► Stelică Crăciun trebuie să îi plătească 1 leu primarului Ion Georgescu

Deşi Stelică Crăciun ar fi putut scăpa cu o pedeapsă cu suspendare, acest lucru nu a mai fost posibil, deoarece el însuşi a renunţat la acest drept! Ferm convins că va fi declarat nevinovat, în momentul în care judecătorul l-a întrebat dacă este de acord să presteze muncă în folosul comunităţii în cazul unei condamnări cu suspendare, omul de afaceri a refuzat.

Potrivit articolului 91 alin. (1) lit. c) din Codul Penal, instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere doar dacă „infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii”. Or, înainte ca instanţa să intre la deliberare, Stelică Crăciun a declarat că nu vrea acest lucru, aroganţă care l-ar putea costa libertatea în cazul în care decizia rămâne definitivă.

Potrivit hotărârii date la începutul săptămânii trecute de către judecătorul Cosmin-Iulian Grigore, pe lângă pedeapsa cu închisoarea şi interdicţiile cu care Stelică Crăciun s-a ales, acesta trebuie să îi plătească primarului Ion Georgescu, parte vătămată în acest proces, suma de… 1 leu şi să publice într-un ziar local sau naţional un fragment din hotărâre în care se consemnează că a pătruns cu forţa, fără drept, în Primăria Mioveni şi în biroul primarului.

Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul adjunct al guvernului Adrian Ţuţuianu – contracte de 432.000 lei în ultimii doi ani la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu | Judecătoria Piteşti | Primăria Mioveni | Stelică Crăciun

Ultimele articole