Zece fiole cu Fentanyl dispărute dintr-un spital. Cât de periculoasă este substanța

de | 14.02.2024 21:06 | Național, Eveniment

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov, după ce 10 fiole care conțin Fentanyl, un drog mai puternic decât morfina, au dispărut din seiful unității medicale.

Descoperirea a fost făcută la verificarea periodică și conducerea a anunțat imediat Poliția. DIICOT a preluat cazul.

Există această suspiciune, a fost contactată poliţia ieri (marţi – n.r.), se fac cercetări în acest caz”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, Emil Mailat, pentru News.ro. 

Fiolele cu Fentanyl, folosite în tratamentul durerilor severe și acute, au dispărut în cursul zilei de ieri, provocând panică și îngrijorare printre personalul medical. Substanța era depozitată în dispozitive de securitate speciale, concepute pentru a preveni tocmai astfel de incidente.

Se pare că ar fi 10 fiole dar deocamdată se fac cercetări. Am fost anunţat cale ierarhică, de către reprezentantul secţiei de ATI şi mai departe a făcut plângere”, a precizat managerul unităţii sanitare

Studiile medicale au arătat că această substanță este mult mai puternică decât drogurile cele mai periculoase de pe piața neagră, astfel că Poliția Brașov, a deschis imediat o anchetă pentru depistarea persoanei care a luat fiolele de Fentanyl.

Acesta este un analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general și în tratamentul durerilor cronice și severe. Este eliberat doar pe bază de rețetă specială pentru substanțe narcotice. Totodată, el este utilizat ilicit ca drog, adesea în asociere cu heroină sau cocaină.

Sursă foto:telegrafonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr din Costești-prins la volan fără permis

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov

Ultimele articole