Primar Gheorghiță Boțârcă: ”Închinăm împreună CUPA DE ȘAMPANIE a învingătorilor!”

de | 20.02.2024 09:28 | Din ediția tipărită, Politic, Topoloveni

Am parcurs împreună finalul de lună ianuarie, sub imperiul măreței sărbători Hramul Bisericii Sfinții Vasile cel Mare, Grigorie Teologu și Ioan Gură de Aur, monument istoric de la Inuri, lăcaș de odihnă și cugetare cu trimitere în peste 300 de ani de atestare, de istorie și trăire adevărată în simțul neaoș românesc creștin-ortodox, inspirat de la primul ctitor și familia sa, mitropolitul Daniil Topoloveneanul.

În această casă a credinței ortodoxe avea să ceară un time-out baroneasa Emma Nicholson, membră a Casei Lorzilor cu 6 candidaturi în Parlamentul European, care ne-a vizitat ca reprezentat al Angliei – raportor al Uniunii Europene – în perioada 2000- 2004. A intrat pentru 5 (cinci) minute în micuța noastră bisericuță și și-a întârziat rugăciunea peste 30 de minute. Mărturisirea ei de final este emoționantă, deoarece aici, la Inuri, a trăit cel mai intim și sincer moment din viață, iar în acea liniște și loc s-a simțit cel mai bine, ca om eliberat și stăpân pe destinul său. În acea vizită, alături de toți și, în special, de minunații copii îmbrăcați în costumele tradiționale, aveam să dansăm cu toții Brașoveanca.

Cu acest punct de plecare, de la Km. O, unde mă purta GPS-ul în 1990, călătorește, cu bune și cu rele, cu căutare spre dibăcia de a construi împreună o frumoasă așezare spre recunoștința străbunilor și motivați de mândria contemporanilor, pe un drum care nu este deloc ușor, așa cum scria Regina Maria în ”Povestea vieții mele”:

”Suntem învinuiți că nu ne punem la nivelul oricărui om ce ne iese în cale, iar când încercăm să ne punem la nivelul lui, acel om sau vecinul lui socotește că ne coborâm de la înălțimea la care ne așezase și că prin aceasta pierdem din demnitatea noastră”.

Cu acest îndemn și credința misiunii încredințate prin vot, pășim și în acest an, 2024, cu demnitate și mândrie, pas cu pas, mergând pe un drum favorabil și în consonanță cu tot ce vrem și ne este apropiat nouă. Adevărul bun creat cu oameni pricepuți, iubitori de demnitate și profesionalism, îndepărtând lingușelile și argumentând criticile singulare mincinoase. De fiecare dată am făcut-o cu sinceritatea unei ființe umane vii și simțitoare, am fost și rămânem să ne apărăm singuri chiar față de insulte. Dar prin purtarea noastră s-a dovedit credința și, fără protest public, ați simțit această putere ca un aliat de neînvins spre prețuire și faptul că niciodată nu ești trecut cu vederea.

Tocmai de aici a rezultat și rezultă importanța noastră în prezentul și viitorul comunității noastre.

P.S.  Prin prezenta atitudine de încredere în 2024, închinăm împreună cupa de șampanie a învingătorilor.

Sursă foto: ediție print.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

Judecătorul Ciprian Tița: În 2022 și 2023, Tribunalul Specializat Argeș a lucrat la jumătate din schemă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghiță Boțârcă