anchetaonline.ro

Primarul acuzat de hărţuire sexuală cere permisiunea de a părăsi ţara, instanţa refuză

de | 18.08.2022 07:30 | Eveniment

Primarul comunei Călineşti, Mihai Georgescu, a intrat recent în atenţia organelor de cercetare penală, după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. Înregistrat în timp ce îi făcea propuneri indecente unei tinere care lucra ca agent de pază la primărie, Mihai Georgescu a fost trimis în judecată sub acuzaţia de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, procesul său fiind pe rolul Judecătoriei Topoloveni.

Suspendat o perioadă din funcţia de primar, la jumătatea lunii iulie Tribunalul Argeş a decis că edilul se poate întoarce la muncă, însă a menţinut celelalte măsuri preventive, printre care şi interdicţia de a părăsi ţara. Primarul Mihai Georgescu a solicitat instanţei modificarea obligaţiilor impuse, cerând permisiunea de a părăsi ţara, însă Judecătoria Topoloveni i-a respins solicitarea având ca obiect depăşirea temporară a limitei teritoriale stabilite cu ocazia luării măsurii preventive a controlului judiciar.

Contestaţia primarului – respinsă de Tribunalul Argeş

Nemulţumit de decizie, edilul a atacat hotărârea magistraţilor, contestaţia sa fiind analizată de către o instanţă superioară,  respectiv Tribunalul Argeş, marţi 16 august. Nici de această dată primarul de la Călineşti nu a avut mai mult succes în a-i convinge pe magistraţi, contestaţia sa fiind de asemenea respinsă:

În temeiul art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b C.pr.pen. rap. la art.205 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Georgescu Mihai, împotriva Încheierii din data de 09.08.2022 pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Topoloveni, în dosarul nr.2129/828/2022/a1.2.

În temeiul art.275 alin.2 C.pr.penală, obligă contestatorul-inculpat Georgescu Mihai la plata sumei de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în data de 16.08.2022, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.” – se arată în încheierea de şedinţă.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

„Victima” lui Mihai Georgescu rupe pe TikTok cu miștouri și păsărici!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Judecătoria Topoloveni | Mihai Georgescu | Topoloveni | Tribunalul Argeș