anchetaonline.ro

Primăria Pitești a amendat CFR pentru bălăriile de pe lângă calea ferată

de | 01.11.2022 14:13 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Eveniment, Pitești

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, anunță că marți, 1 noiembrie, Compania Națională de Căi Ferate (în zona Bănănăi) a fost amendată, deoarece nu au fost realizate intervențiile de îngrijire, pe lângă calea ferată fiind în continuare bălării.

Edilul Piteștiului spune că această situație nu mai poate fi tolerată.

Nu mai vrem să vedem în Pitești nici ambrozie pe rambleu, nici vegetație ca în junglă pe zona de siguranță, nici piloni degradați care pot genera evenimente grave (ca la podul peste Bulevardul Petrochimiștilor, în zona de la Vamă)”, a transmis Cristian Gentea.

cale ferata balarii - Primăria Pitești a amendat CFR pentru bălăriile de pe lângă calea ferată

Foto Facebook

Mai mult, Cristian Gentea spune că CFR, după ce a zis inițial că e de acord, acum blocheaza un proiect crucial pentru Pitești, artera paralela spre Bascov, care ar fi fluidizat traficul dintr-una din cele mai aglomerate zone.

cale ferata balarii 2 - Primăria Pitești a amendat CFR pentru bălăriile de pe lângă calea ferată

V-am propus să îngrijim noi mai multe astfel de zone și să le folosim în proiecte benefice pentru piteșteni.
Pentru ce proiecte?
Pentru:
– a crea o infrastructură rutieră paralelă cu N.Bălcescu, de la Universitatea C.Brâncoveanu la C.Dobrogeanu Gherea, care ar decongestiona traficul către Bascov;
– a asfalta strada Emanoil Bârzotescu (în Prundu Mic);
– a crea parcări (în zona Serelor de la Gară) și, implicit, trei benzi de circulație către centrul orașului (una dedicată transportului în comun).
Deși, inițial am avut un răspuns favorabil al comisiei care s-a deplasat de la Craiova pentru a vedea zonele solicitare, răspunsul final a fost “NU”!
Pentru că este zonă de siguranță!
Zonă de siguranță??? Pentru un tren cu maximum două vagoane care trece de două ori pe zi și transportă cinci călători?
Cu ce ar deranja ce am propus noi?
Dacă nu doriți, domnilor de la CFR, să fim parteneri în dezvoltarea Piteștiului, dacă tot vă opuneți amendamentului din Camera Deputaților, prin care solicităm ca suprafețe din zona de siguranță să poată fi transferate gratuit autorităților publice locale pentru lucrări de infrastructură rutieră sau piste de biciclete (amendament susținut de toți primarii AMR), atunci trebuie să faceți curățenie și să mențineți curățenia!
Sunt motivat ca Piteștiul să arate pe viitor așa cum și-l doresc locuitorii săi!”, a transmis Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Minivacanță de 5 zile pentru români

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: