anchetaonline.ro

Minivacanță de 5 zile pentru români

de | 01.11.2022 12:49 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Peste o lună de zile, românii se vor bucura de o minivacanță de 5 zile. Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă, pentru a face „punte” între zilele de 30 noiembrie, 1 Decembrie și weekend.

Astfel, minicavanța de 1 Decembrie va fi de 5 zile, după ce și data de 2 a fost declarată zi liberă.

Decizia luată de autorități a fost anunțată încă de la începutul anului, astfel cele două sărbători legale, Sfântul Andrei, care pică pe 30 noiembrie și Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie, vor fi legate de weekend.

Însă, doar bugetarii vor avea liber pe data de 2 decembrie. În cazul salariaților de la privat, angajatorii vor decide dacă sunt de acord să îi lase încă o zi acasă.

Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile şi autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.”, se arată în decizia Guvernului.

Foto Travel Planner

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

2.500 de lei pentru tinerii care merg la școală sau muncesc!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: