anchetaonline.ro

METEO! Vreme neobișnuit de caldă în noiembrie

de | 01.11.2022 11:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Vremea se va menține extrem de caldă și în luna noiembrie, în ciuda sezonului de iarnă care se apropie.

Temperaturile vor fi nefirești de ridicate, potrivit meteorologilor.

Însă, Administrația Națională de Meteorologie estimează că iarna ar putea aduce zăpadă și viscol, în România, mai ales în zona montană.

Conform ANM, cel puțin până la data de 7 noiembrie, valorile vot fi cu 4,5 grade Celsius mai mari decât în mod normal.

Dacă analizăm estimările pentru următoarele 4 săptămâni, până în jurul datei de 28 noiembrie observăm faptul că în perioada 31 octombrie până în jurul datei de 7 noiembrie va fi caracterizată din punct de vedere termic de abateri semnificativ pozitive, mai mari cu 4,5 grade Celsius în cea mai mare parte a țării, în special în partea de sud, sud-est și est a țării”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Digi 24.

Pe de altă parte, meteorologii spun că asta nu înseamnă vă for fi și intervale specifice sezonului de iarnă, cu temperaturi sub minus 10 grade. Totodată, stratul de zăpadă va fi semnificativ, mai ales în zona de munte.

Acest lucru însă nu înseamnă că în iarna 2022-2023, așa cum arată estimările furnizate până în prezent, nu putem să avem și intervale specifice, cu temperaturi sub minus 10 – minus 15 grade și strat de zăpadă, așa cum s-a întâmplat și în iarna anterioară, când cel puțin pentru zona de munte stratul a fost unul veritabil și am avut și fenomen de viscol”, a adăugat Elena Mateescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mașini la preț de chilipir, scoase la vânzare de ANAF

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: