Bani pentru tinerii care au mai puțin de 26 de ani! Ce condiții trebuie să îndeplinească

de | 24.11.2022 08:45 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministrul Familiei aduce o veste uriașă pentru tinerii din România care se află în grija statului ori în plasament. Dacă sunt îndeplinite anumite condiții, cei care au împlinit 18 ani pot primi de la stat 2.500 de lei timp ce 8 ani, până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Potrivit ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, pentru a intra în posesia sumei de bani, românii trebuie să meargă la școală sau să muncească.

Ordinul comun între Ministerul Familiei şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament este deja în vigoare.

Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută și este deja în vigoare.

Practic, din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani”, a anunțat Gabriela Firea.

De asemenea, persoanele care primesc în plasament copii vor primi 420 de lei, pentru fiecare copil, lunar, în plus față de alocația de plasament.

Foto wall-street-ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

România a primit aviz favorabil de la Olanda, în urma noii evaluări pentru intrarea în Schengen

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole