Veste importantă pentru românii din Spania! Ar putea primi dublă cetățenie

de | 24.11.2022 10:15 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste importantă pentru românii din Spania! Guvernele celor două țări vor forma un grup comun de lucru pentru a analiza această posibilitate, potrivit unei declarații comune, făcută publică, ieri, de premierii Nicolae Ciucă şi Pedro Sanchez.

Cei doi au avut o sedință comună a Guvernelor din România și Spania, efectuată la Castellon de la Plana.

Potrivit celor doi premieri, România și Spania au construit o „excepţională” relaţie de încredere, bazată pe legăturile interumane între cele două naţiuni”.

Ne exprimăm convingerea fermă că nivelul excelent al relaţiei bilaterale dintre România şi Spania poate reprezenta un catalizator pentru continuarea asigurării unor condiţii favorabile pentru comunitatea română din Spania şi pentru comunitatea spaniolă din România, astfel încât acestea să prospere şi să contribuie mai departe la dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Prin urmare, cele două ţări sunt de acord să înfiinţeze un grup de lucru în vederea analizării soluţiilor pentru acordarea dublei cetăţenii membrilor comunităţii române din Spania”, se specifică în declaraţia comună.

De asemenea, ambele țări au vorbit despre importanța relației economice, care a crescut considerabil odată cu aderarea României în Uniunea Europeană, în 2007. Cele două state au declarat că vor continua cooperarea judiciară pentru a pune în aplicare instrumentele necesare, cu scopul consolidării drepturilor cetățenilor.

Foto Stiri diaspora

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline:

Angajații care lucrează în sectorul construcțiilor de mașini ar putea ieși mai repede la pensie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole