anchetaonline.ro

Primarul Cristian Gentea: „Am început curățenia în zona Vămii Pitești!”

de | 21.04.2022 10:12 | Administrație, Județean, Pitești, Știri

  • Poliția Locală împreună cu Poliția Națională au început o amplă acțiune privind eliberarea Bulevardului Petrochimiștilor în zona Vama Pitești .

 

Marți, 19 aprilie 2022, executivul Primăriei Municipiului Pitești a avut o întâlnire de lucru cu directorul Vămii Pitești pentru a rezolva o problemă care durează de o lungă perioadă și anume parcarea neregulamentară pe partea carosabilă a Bulevardului Petrochimiștilor și mizeria din zona intens circulată de la intrarea în municipiul Pitești de pe autostrada A1.

Vama Pitești și municipalitatea vor colabora pentru eliminarea cauzelor ce au condus la crearea acestei situații intolerabile.

În acest sens, instituția vamală asigură parcarea în curtea proprie a tirurilor și autocamioanelor pentru întregul volum de operațiuni din cursul unei zile, conform programărilor procedurale, iar, în afara programului de vămuire, conducătorii tirurilor și ai autocamioanelor sunt obligați să se conformeze legislației și să parcheze regulamentar în spațiile de parcare special amenajate.

 

WhatsApp Image 2022 04 21 at 10.05.46 - Primarul Cristian Gentea: „Am început curățenia în zona Vămii Pitești!”

 

Din 21 aprilie 2022, conducătorii autocamioanelor și autoturismelor staționate neregulamentar pe prima bandă de circulație a Bulevardului Petrochimiștilor au primit înștiințări în vederea sancționării contravenționale, conform legislației în vigoare, de la 290 lei la 425 de lei și două puncte penalizare la permisul de conducere. Aceștia sunt somați de echipajele mixte să mute autovehiculele, de urgență, altfel sancțiunile vor curge în continuare până la eliberarea zonei respective.

De asemena Poliția face apel către toți cetățenii care își lasă automobilele pe partea carosabilă să fie responsabili și conștienți că vor fi amendați..

De menționat faptul că acțiunile Poliției Locale și Naționale vor fi  permanente, așa încât bulevardul intens traficat să fie practicabil în siguranță și să ofere o imagine decentă la intrarea în municipiu.

 

WhatsApp Image 2022 04 21 at 10.05.45 - Primarul Cristian Gentea: „Am început curățenia în zona Vămii Pitești!”

 

Cu această ocazie și primarul Cristian Gentea a transmis un mesaj prin intermediul rețelei de socializare Facebook în care anunță acțiunea de curățenie din zona Vămii Pitești.

 

Am început curățenia în zona Vămii Pitești.
Principala intrare în municipiu, dinspre capitală, pe autostrada A1, este o rușine!
Împreună cu directorul Vămii Pitești am stabilit responsabilitățile fiecărei instituții: parcarea decentă în curtea vămii pentru cei care intră în operațiunile de vămuire și eliberarea Bulevardului Petrochimiștilor de tirurile și autocamioanele parcate neregulamentar pe prima bandă de circulație!
Șoferii mașinilor de marfă trebuie să înțeleagă că nu mai pot parca oriunde vor și că trebuie să se conformeze: în afara programului de lucru al vămii, să staționeze în parcările special amenajate.
Echipajele mixte ale Poliției Locale și Poliției Naționale sunt în acțiune din această dimineață: sancțiuni, somații, fluidizarea traficului și curățenia în zona Vama Pitești!, a precizat Cristian Gentea.

 

WhatsApp Image 2022 04 21 at 10.05.47 - Primarul Cristian Gentea: „Am început curățenia în zona Vămii Pitești!”

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro :

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești