Primarul Cristian Gentea: ”Față de 2023 avem o creștere a bugetului de dezvoltare de 66,35%!”

de | 24.01.2024 15:31 | Administrație, Pitești

Marți, 23 ianuarie 2024, a avut loc dezbaterea publică pentru Proiectul de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2024, etapa finală a procedurii de transparență decizională. Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a precizat că față de 2023 există o creștere a bugetului de dezvoltare de 66,35%.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local Pitești în prezența reprezentanților administrației locale, ai mediului de afaceri și ai celui universitar, dar și ai societății civile. După încheierea prezentării Proiectului de buget pe anul 2024, susținută de către primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au fost prezentate propunerile celor care au dorit să ia cuvântul, în cadrul dezbaterii publice.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Propunere: parteneriat între Primăria Piteşti şi IMM-urile din Argeş

Prim-vicepreședintele CCIA Argeș, Gheorghe Badea, a apreciat faptul că propunerile mediului de afaceri se regăsesc în Proiectul de buget al municipiului pe anul 2024, dovedind interesul și implicarea administrației locale într-o colaborare reală cu mediul privat. A remarcat, de asemenea, schimbările pozitive în administrarea Piteștiului, menționând o evoluție vizibilă în aspectul orașului și, în special, al zonelor de intrare în municipiu, iar, în încheiere, a subliniat faptul că administrația locală și mediul de afaceri vor avea posibilitatea să demareze multe proiecte împreună, odată ce vor fi aprobate normele parteneriatului public-privat, potrivit informării transmise de administrația locală.

Reprezentanta IMM Argeş, antreprenorul Olimpia Doru, a propus realizarea unui parteneriat între Primăria Piteşti şi IMM-urile din Argeş, având ca public ţintă tinerii de liceu, în scopul dezvoltării abilităţilor antreprenoriale şi al încurajării tinerilor pentru a demara proiecte de afaceri, mai ales că la nivelul oraşului se doreşte dezvoltarea unui HUB de afaceri, potrivit sursei citate.

Reprezentantul AOA Argeș, Dan Ionescu, a propus o reluare a Daciadei, apreciind faptul că, în Pitești, evenimentele publice numeroase și variate au adus un suflu nou de viață și energie în comunitate.

Pe 8 februarie, proiectul intră în CL Pitești

Prorectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești, prof. univ. dr. Dumitru Chirleșan, a apreciat faptul că, în Proiectul de buget pe anul curent, Municipiul Pitești a prevăzut o alocare bugetară profesionistă și eficientă pe lucrări de investiții, remarcând, de asemenea, că administrația locală a dezvoltat un model de comunicare transparent și eficient, fiind extrem de prezentă în social media, dar și în media universitare. ”Eforturile pozitive ale administrației au dat roade, Piteștiul devenind din ce în ce mai atractiv pentru tineri, inclusiv prin ceea ce oferă pe zona de cultură, agrement și divertisment, iar rezultatele se văd și în transferurile din alte centre universitare spre Pitești, motiv pentru care atât universitatea și specialiștii din cadrul acesteia, cât și studenții susțin administrația actuală a orașului”, potrivit informării transmise de administrația publică locală.

Toate propunerile venite de la cetățeni și de la consilierii locali vor fi analizate în vederea constituirii Proiectului de buget pe 2024, urmând ca, în data de 8 februarie a anului curent, acesta să fie supus aprobării, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești.

Bugetul de dezvoltare, mai mare decât cel de funcționare

”Ieri, 23 ianuarie 2024, a avut loc dezbaterea publică a Proiectului de hotărâre privind bugetul Municipiului Pitești pe anul 2024.

Beneficiem de unul dintre cele mai performante bugete pe care le-a avut Pitestiul, este prima data când bugetul de dezvoltare este mai mare decât bugetul de funcționare: din total buget, 54% reprezintă secțiunea de dezvoltare și 46%, secțiunea de funcționare!

Față de 2023 avem o creștere a bugetului de dezvoltare de 66,35%!

Înseamnă proiecte cu finanțări guvernamentale și europene, înseamnă alocare eficientă pe lucrări de investiții!

Este produsul muncii piteștenilor și al administrației care a fost capabilă să atragă fonduri externe la bugetul local, extrem de consistente!

Au fost prezenți și activi reprezentanți ai mediului de afaceri: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Asociația Oamenilor de Afaceri, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, reprezentanți ai societății civile, ai Centrului Universitar Pitești, ai Universității „Constantin Brâncoveanu”, ONG-uri și asociații de proprietari.

Președintele Consiliului Județean Argeș, parlamentari și parteneri instituționali au fost, de asemenea, interesați de proiecția bugetară a anului în curs.

Ne bucură suportul tuturor și aprecierea că Piteștiul a câștigat constant în atractivitate!

Toate propunerile venite, de la cetățeni și de la consilierii locali, în cadrul procedurii de transparență decizională, vor fi analizate în vederea definitivării Proiectului de buget pe 2024, urmând ca, în data de 8 februarie a anului curent, acesta să fie supus aprobării, în ședința Consiliului Local al Municipiului Pitești”, a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Unirea, libertatea și construcția acestei țări nu au fost ușoare”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea