Primarul Ion Georgescu a scăpat din nou de arestul la domiciliu

de | 03.04.2024 17:25 | Județean, Eveniment, Importante

O nouă decizie în cazul lui Ion Georgescu! Primarul suspendat al orașului Mioveni, cercetat pentru trafic de influență, scapă din nou de arestul la domiciliu.

După ce, pe 19 martie, Curtea de Apel Pitești a admis contestația formulată de procurorii Direcției Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Piteşti prin care lui Ion Georgescu i s-a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul la domiciliu, primarul suspendat al orașului Mioveni a ajuns din nou în fața instanței.

Astăzi, 03 aprilie, magistrații Tribunalului Argeș au decis ca acesta să fie pus din nou sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe durata măsurii controlului judiciar, edilul are mai multe obligații, printre care și aceea de a nu exercita funcţia de primar al oraşului Mioveni.

De asemenea, Ion Georgescu nu are voie să părăsească țara decât cu acordul instanței și trebuie să  se prezinte ori de câte ori este chemat în fața instanței.

O altă obligație a acestuia este să nu ia legătura cu martorii din dosar. În caz contrar, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

În temeiul art. 362 alin. 2 C.proc.pen., art. 208 alin. 4 C.proc.pen., art. 242 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 211 alin. 2 C.proc.pen.: Admite cererea formulată de inculpatul GI. Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2, aşa cum a fost modificată prin încheierea pronunţată la data de 31.01.2024 în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.4 al Tribunalului Argeş, faţă inculpatul GI, cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. În temeiul art. 215 alin. 1 C.proc.pen. : Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat În temeiul art. 215 alin. 2 C.proc.pen. : Impune inculpatului ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei b) să nu exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni, jud. Argeş c) să nu comunice direct sau indirect cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor – Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana – Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 7, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, aceasta poate fi înlocuită cu o măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive. Constată ca rămasă fără obiect cererea formulată de inculpatul Georgescu Ion de a i se permită să părăsească imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu în data de 06.04.2024 în intervalul 10:00-12:00 pentru a se deplasa la domiciliul părinţilor săi. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 15.05.2024 ora 09:30 În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 03.04.2024, ora 15:50”, se arată în minuta instanței.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ȘOC! Ion Georgescu revine în arest la domiciliu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Georgescu

Ultimele articole