Primarul Ion Georgescu a sc─âpat din nou de arestul la domiciliu

de | 03.04.2024 17:25 | Jude╚Ťean, Eveniment, Importante

O nou─â decizie ├«n cazul lui Ion Georgescu! Primarul suspendat al ora╚Öului Mioveni, cercetat pentru trafic de influen╚Ť─â, scap─â din nou de arestul la domiciliu.

Dup─â ce, pe 19 martie, Curtea de Apel Pite╚Öti a admis contesta╚Ťia formulat─â de procurorii Direc╚Ťiei Na┼úionale Anticorup┼úie- Serviciul Teritorial Pite┼čti prin care lui Ion Georgescu i s-a ├«nlocuit m─âsura controlului judiciar cu arestul la domiciliu, primarul suspendat al ora╚Öului Mioveni a ajuns din nou ├«n fa╚Ťa instan╚Ťei.

Ast─âzi, 03 aprilie, magistra╚Ťii Tribunalului Arge╚Ö au decis ca acesta s─â fie pus din nou sub control judiciar pentru o perioad─â de 60 de zile.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel, în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe durata m─âsurii controlului judiciar, edilul are mai multe obliga╚Ťii, printre care ╚Öi aceea de a nu exercita func┼úia de primar al ora┼čului Mioveni.

De asemenea, Ion Georgescu nu are voie s─â p─âr─âseasc─â ╚Ťara dec├ót cu acordul instan╚Ťei ╚Öi trebuie s─â┬á se prezinte ori de c├óte ori este chemat ├«n fa╚Ťa instan╚Ťei.

O alt─â obliga╚Ťie a acestuia este s─â nu ia leg─âtura cu martorii din dosar. ├Än caz contrar, m─âsura controlului judiciar poate fi ├«nlocuit─â cu m─âsura arestului la domiciliu sau a arest─ârii preventive.

├Än temeiul art. 362 alin. 2 C.proc.pen., art. 208 alin. 4 C.proc.pen., art. 242 alin. 2 C.proc.pen. ┼či art. 211 alin. 2 C.proc.pen.: Admite cererea formulat─â de inculpatul GI. ├Änlocuie┼čte m─âsura arestului la domiciliu dispus─â prin ├«ncheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronun┼úat─â de Curtea de Apel Pite┼čti ├«n dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2, a┼ča cum a fost modificat─â prin ├«ncheierea pronun┼úat─â la data de 31.01.2024 ├«n dosarul nr. 6181/109/2023/a1.4 al Tribunalului Arge┼č, fa┼ú─â inculpatul GI, cu m─âsura controlului judiciar pe o durat─â de 60 de zile de la r─âm├ónerea definitiv─â a prezentei ├«ncheieri. ├Än temeiul art. 215 alin. 1 C.proc.pen. : Pe durata m─âsurii controlului judiciar, inculpatul are urm─âtoarele obliga┼úii: a) s─â se prezinte la judec─âtorul de camer─â preliminar─â sau la instan┼úa de judecat─â ori de c├óte ori este chemat; b) s─â informeze de ├«ndat─â judec─âtorul de camer─â preliminar─â sau la instan┼úa de judecat─â cu privire la schimbarea locuin┼úei; c) s─â se prezinte la organul de poli┼úie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Arge┼č – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere ├«ntocmit de organul de poli┼úie sau ori de c├óte ori este chemat ├Än temeiul art. 215 alin. 2 C.proc.pen. : Impune inculpatului ca pe durata m─âsurii controlului judiciar s─â respecte urm─âtoarele obliga┼úii: a) s─â nu p─âr─âseasc─â limita teritorial─â a Rom├óniei dec├ót cu ├«ncuviin┼úarea judec─âtorului de camer─â preliminar─â sau a instan┼úei b) s─â nu exercite func┼úia de primar al ora┼čului Mioveni, jud. Arge┼č c) s─â nu comunice direct sau indirect cu martorii Nicolae Valeric─â, Stoian Mircea, Potec─â Teodor ┬ľ Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae S├«nziana ┬ľ Nicoleta, sau cu membrii familiei acestora. Atrage aten┼úia inculpatului asupra dispozi┼úiilor art. 215 alin. 7, ├«n caz de ├«nc─âlcare cu rea-credin┼ú─â a m─âsurii sau a obliga┼úiilor care ├«i revin, aceasta poate fi ├«nlocuit─â cu o m─âsura arestului la domiciliu sau a arest─ârii preventive. Constat─â ca r─âmas─â f─âr─â obiect cererea formulat─â de inculpatul Georgescu Ion de a i se permit─â s─â p─âr─âseasc─â imobilul ├«n care execut─â m─âsura arestului la domiciliu ├«n data de 06.04.2024 ├«n intervalul 10:00-12:00 pentru a se deplasa la domiciliul p─ârin┼úilor s─âi. ├Än temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor r─âm├óne ├«n sarcina statului. Stabile┼čte termen pentru o nou─â verificare a m─âsurii preventive la data de 15.05.2024 ora 09:30 ├Än temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: ├Ämpotriva prezentei ├«ncheieri se poate formula contesta┼úie, ├«n termen de 48 de ore de la comunicare. Pronun┼úat─â ├«n camera de consiliu azi, 03.04.2024, ora 15:50ÔÇŁ, se arat─â ├«n minuta instan╚Ťei.

Citi╚Ťi, de asemenea, pe anchetaonline.ro

╚śOC! Ion Georgescu revine ├«n arest la domiciliu!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolvent─â a Facult─â╚Ťii de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii, pasionat─â de fotografie ╚Öi handmade.

Articole asem─ân─âtoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești | Ion Georgescu | Mioveni | Pitești