VIDEO! Primarul Piteștiului, Cristian Gentea – bilanțul primilor 2 ani de mandat

de | 23.11.2022 12:23 | Știri, Pitești

  • ”Am făcut o promisiune: SCHIMBĂM PITEȘTIUL!”

Astăzi, 23 noiembrie, în sala Filarmonicii Pitești, edilul municipiului, Cristian Gentea, a prezentat bilanțul celor doi ani scurși de la preluarea mandatului de primar al Piteștiului. Domnia sa a venit cu cifre concrete privind investițiile, evoluția indicatorilor de performanță și a prezentat și proiecte viitoare, creionând astfel modul în care Piteștiul s-a schimbat în ultimii doi ani, fără să ocolească și piedicile întâlnite.

Gentea 2 ani mandat 1 - VIDEO! Primarul Piteștiului, Cristian Gentea - bilanțul primilor 2 ani de mandat

”În anul 2022, bugetul municipiului Pitești a fost mai mare cu 47,09% față de bugetul pe anul 2021 și cu 63,52% mai mare decât în urmă cu 2 ani.

Din bugetul local, am finanțat servicii pentru cetățeni cu 66,43% mai mult decât în 2021, iar sumele alocate pentru finanţarea obiectivelor de investitii sunt cu 104% mai mari faţă de anul 2021.

Valoarea contractelor finanţate din fonduri nerambursabile, în anul 2022, este de 764.180.945,97 lei.

Pe lângă implementarea proiectelor depuse la finanţare în anii anteriori, am făcut o prioritate din accesarea altor surse de finanțare, practic nu a existat program și axă pe care să nu fim pregătiți!

Raportul de activitate este un document care prezintă principalele proiecte și investiții derulate în 2022 în cifre absolute, dar și cu raportări relevante la anii anteriori, acolo unde a fost cazul.

  • Prezentarea urmează structura platformei- program pe care am primit votul piteștenilor, așa încât este ilustrată pe cele 4 mari capitole: Confortul vieții urbane, Educație, societate, familie, Administrație eficientă și transparentă și Mediul de afaceri, partener pentru o dezvoltare durabilă.”,

se arată în Bilanțul prezentat astăzi, pe care îl puteți urmări pe: Primăria Municipiului Pitești

La detalierea tuturor investițiilor și proiectelor administrației, edilul Cristian Gentea i-a avut alături pe colegii din aparatul administrativ, omologii săi din localitățile învecinate, conducerea Consiliului Județean, managerii ai serviciilor și societăților Primăriei Pitești, parlamentari și reprezentanți ai mediului de afaceri argeșean.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: