Primarul Piteștiului s-a ținut de promisiune: Cristian Gentea a donat ORE DE TERAPIE GRATUITE

de | 24.04.2024 23:24 | Pitești, Lifestyle

Militând pentru o comunitate incluzivă, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, își manifestă sprijinul față de persoanele cu nevoi speciale.

Așa cum a promis cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului (2 aprilie 2024), primarul Cristian Gentea s-a alăturat proiectului ORE DE TERAPIE GRATUITE derulat la nivelul Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, donând în cursul acestei săptămâni contravaloarea premiului primit în cadrul Galei Excelenței organizate de Consiliul Județean Argeș, respectiv suma de 1.410 lei. Prin acest gest, primarul Cristian Gentea transmite un mesaj de încurajare și solidaritate față de toți cei care se confruntă cu autismul și tulburările de spectru autist, dar și față de familiile acestora, arătând suportul și deschiderea la dialog a autorităților locale.

„Vă susțin demersurile de a face pași către normalitate”

Sursă foto: APCA Argeș.

„Vreau să retransmit un mesaj de susținere și înțelegere pentru persoanele cu autism. Îmi reafirm disponibilitatea totală de a vă susține demersurile și de a face pași către normalitate. Ca un gest simbolic voi dona contravaloarea premiului primit la Gala Excelenței”, declara primarul Cristian Gentea de Ziua Internațională a Autismului.

Acesta a oferit sprijin și în cadrul evenimentului caritabil organizat de APCA Argeș pe data de 1 aprilie 2024, la sediul Filarmonicii Pitești, când a propus spre licitație un elegant stilou personalizat, achiziționat contra sumei de 1.500 lei. Banii au mers tot către proiectului ORE DE TERAPIE GRATUITE.

„Este nevoie de efort comun continuu”

„Suntem extrem de recunoscători pentru întreaga deschidere, încredere și susținere oferite de domnul primar Cristian Gentea. Dorim să îi mulțumim și pe această cale pentru interesul manifestat față de nevoile în creștere ale Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, dar și pentru că vocea persoanelor cu dizabilități se face tot mai auzită. Este nevoie de efort comun continuu în realizarea cu succes a abordării terapeutice, dar și în dezvoltarea programelor de terapie ocupațională în vederea incluziunii sociale a persoanelor care vin pe lume cu daruri atât de speciale. Doar împreună putem dărui zâmbete și doar împreună putem schimba mentalități”, transmite Andreea-Nicoleta Badea, președintele APCA Argeș.

62 de copii și tineri se bucură de ajutorul dumneavoastră!

În prezent, de serviciile oferite de specialiștii Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș beneficiază 62 de copii și tineri cu nevoi speciale din Municipiul Pitești, dar nu numai, aceștia primind sprijin și prin intermediul proiectului ORE DE TERAPIE GRATUITE. APCA Argeș mulțumește tuturor acelora care au susținut și susțin acest proiect atât de important, reamintind că totalul fondurilor strânse cu ocazia evenimentului caritabil din 1 aprilie „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”, a depășit suma de 91.000 de lei. Ceea ce înseamnă că peste 1.500 de ore de terapie vor fi acordate în mod gratuit pe parcursul anului tuturor beneficiarilor.

 Multiple instituții s-au alăturat campaniei de conștientizare a Autismului

În cadrul campaniei publice de conștientizare a Autismului, și-au declarat sprijinul reprezentanți ai instituțiilor publice locale și naționale, demnitari, oameni de afaceri, fiind alături de noi reprezentanții presei argeșene, dar și o comunitate cât mai largă de părinți și copii, împreună participând la un eveniment de excepție în care actele de caritate s-au îmbinat într-un mod cât mai plăcut cu actul artistic. Pentru copiii și tinerii cu autism, invitata specială a fost celebra artistă Paula Seling, spectacolul fiind susținut și de interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Ghinescu, Emilia Dorobanțu, acompaniate de orchestra „Doina Argeșului”. Printre instituțiile care ne-au fost și ne sunt aproape, menționăm: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Municipiului Pitești, Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Universitatea Politehnica București – Centrul Universitar Pitești, Ministerul Justiției, respectiv Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Accesați autismulinarges.ro și fiți parte a schimbării!

Pentru mai multe informații privind programele și serviciile oferite de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, vă invităm să accesați și site-ul www.autismulinarges.ro. De asemenea, aici puteți găsi informații cu privire la conturile în care pot fi făcute donații, dar și la modalitățile prin care puteți susține activitatea Asociației.

Sursă foto: APCA Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-au încheiat lucrările. Colegiul ”Armand Călinescu” din Pitești arată incredibil!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APCA Argeș | Cristian Gentea

Ultimele articole